Lastenrunoesitys su 20.3 klo 14

Bokvillaniin perustetun Lohikäärmeiden kasvatushuoneen avajaisten ja valtakunnallisen sanataideviikon kunniaksi kirjailija, lohikäärmeiden kasvatuksen asiantuntija Emilia Lehtinen kertoo lohikäärmeiden kasvattamisesta ja esittää lohikäärmerunoja Bokvillanin salissa. Esitys kestää noin 40 min. ja sen jälkeen pääsee kurkkaamaan Lohikäärmeiden kasvatushuoneeseen, jossa ensimmäiset siemenet ovat jo itäneet. Esitys on maksuton ja soveltuu kaikenikäisille. Lohikäärmeiden kasvatusta voi seurata Lohikäärmeiden kasvatushuoneen facebook-sivulla vuoden 2016 ajan.

 

Kasvatusilta – yläkouluikäiset nuoret 3.4. Bokvillanissa

Kasvatusilta – yläkouluikäiset nuoret
3.4. klo 16
Bokvillan 
Häneentie 125

Tervetuloa keskustelemaan kasvatuksesta! Päivän aiheena on yläkouluikäiset nuoret. Voi olla ,että jo 6-luokkalaisten vanhemmat hyötyvät illan annista.

Asiantuntijavieras on kasvatustyön ammattilainen, kirkkoherra Kari Kanala. Hän alustaa nuorten kysymyksistä noin 40 minuuttia, jonka jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle noin 40 minuuttia. Tilaisuudessa on myös ”tekstariseinä”, johon voi viestitellä kysymyksiä ja kommentteja illan edetessä.

Paikalla on alueen ammattikasvattajia koululta, seurakunnasta, nuorisotalolta ja yhteistyökumppaneilta.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Bokvillanissa toimii asukaskahvila Kaffila Bokvillan, joka on auki tapahtuman ajan ja sieltä voi ostaa kahvia/teetä ja makeaa sekä suolaista tarjottavaa.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä:
Paavalin seurakunta, Arabian peruskoulu, Leikkipuisto Arabianranta, Klaari Helsinki, Arabian nuorisotalo, Arabian peruskoulun vanhempainyhdistys, MLL Arabianranta.
Lisätiedot Tuuli Aitolehti / tuuli.aitolehti@evl.fi

 

Aloita aamusi meditaatiolla ja hengitysharjoituksilla Bokvillanissa

Aamumeditaatio ja hengitysharjoitukset
Maanantaisin
klo 7.45-9.00
21.3 – 30.5.2016 (ei tuntia 28.3), 10 krt
Paikka: Bokvillan, Sali, Hämeentie 125
Ohjaaja: Crista Soskolne
Hinta: 110/koko kurssi tai 12/krt
Lisätietoja ja sitovat lmoittautumiset: crista.soskolne@gmail.com

Maanantaiaamuisella kurssilla keskitymme hiljentymään ja hengittelemään. Harjoittelemme yksinkertaista ”Just Sitting”- meditaatiota, joka on helppo siirtää osaksi omaa arkea. Se auttaa rentoutumaan, keskittymään ja hillitsemään tunteita. Se hiljentää mieltä ja lisää itsetuntemusta, kun oman kehon aistimusten kuuntelu helpottuu. Kehon omat todelliset toiveet ja tarpeet saavat pikkuhiljaa hiljentymisharjoituksen kehittyessä äänensä kuuluville. Lisäksi teemme tunnilla vaihtelevasti erilaisia hengitysharjoituksia sekä pehmeää liikettä. Hengitysharjoitukset vaikuttavat suoraan hermostoon, ja niistä on apua mm. niska-, hartia-, sekä päänsärkyihin. Ne edesauttavat mm. mielen keskittymistä ja unentuloa sekä vähentävät stressiä ja suorituskeskeisyyttä. Niiden avulla voi tarpeen mukaan viilentää tai lämmittää kehoa sekä esimerkiksi näin keväällä poistaa talven aikana kehoon kerääntynyttä limaa. Liikkeinä tehdään pehmeitä venytyksiä, kiertoja ja eteenpäintaivutuksia.Tervetuloa kokeilemaan!

Stig Baumgattner: Night Studio Galleria Bokvillanissa

Maaliskuun ajan Galleria Bokvillanissa on esillä Stig Baumgartnerin hiilipiirroksia sarjasta Night Studio.
Stig Baumgartner (syntynyt 1969, Järvenpää) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, jonka teokset ovat maalauksia, piirustuksia ja videoteoksia. Baumgartner on esiintynyt näyttelyissä vuodesta 1995 lähtien. Hänen teoksiaan on useissa merkittävässä kotimaissa julkisissa taidekokoelmissa sekä yksityiskokoelmissa Suomessa ja ulkomailla. Baumgartner on toiminut vuodesta 2011 lähtien Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa Piirustuksen ja havainnon lehtorina.

Näyttely on avoinna seuraavasti  / Galleriet är öppet / Exhibition is open:

su/sön/sun: 14-18
ma/må/mon: 11-18
ti/tis/tue: 11-18
ke/ons/wed: 11-18
to/tors/thu: 11-18

Galleria Bokvillan, Hämeentie 125, 00560 Helsinki
Lisätietoja: kimmokumela@gmail.com tai 040-7731743

Bokvillan on 1870-luvulla rakennettu kesähuvila, jonka historiallisesti arvokas päärakennus ja vehreä puutarhapiha on suojeltu asemakaavassa. Bokvillan on Arabianrannan asukastalot ry:n ylläpitämä. Galleria Bokvillan avautuu huvilan kahvila- ja kirjastotiloihin.

https://www.facebook.com/galleriabokvillan
http://artova.fi/muu-toiminta/galleria-bokvillan

Vuonna 2016 Bokvillanissa kasvatetaan lohikäärmeitä

Bokvillanin 2. kerroksessa sijaitsevaan taiteilijoiden työhuoneeseen on perustettu Lohikäärmeiden kasvatushuone.

Arabian asukastalojen vuoden 2016 yhteisötaideprojektiksi valitsema Lohikäärmeiden kasvatushuone pohjautuu kirjailija Emilia Lehtisen kolmeen riimilliseen lohikäärmeitä käsittelevään teokseen, joissa kasvatukseen liittyviä pulmia ja riemuja on avattu lapsille ja aikuisille:

http://www.kirja.fi/kirjailija/emilia-lehtinen/

Lohikäärmeiden kasvatuksen ohessa Emilia Lehtinen työskentelee vuoden 2016 Bokvillanissa uusien teostensa parissa.

Emilian lisäksi Lohikäärmeiden kasvatushuoneen henkilökuntaan kuuluvat vuonna 2013 perustettu Helsingin sanataidekoulu ry ja Bokvillanissa vuonna 2015 toimintansa aloittanut 8-12-vuotiaiden sanataideryhmä.

Ensimmäiset siemenet on jo istutettu lohikäärmeiden kasvatusruukkuihin. Tule katsomaan, mitä niistä kasvoi! Emilia Lehtinen kertoo lohikäärmeiden kasvattamisesta ja esittää lohikäärmerunoja valtakunnallisella sanataideviikolla su 20.3 klo 14 Bokvillanin salissa ja Bokvillanin kevätjuhlapäivänä su 24.4 huoneessa annetaan henkilökohtaista kasvatusneuvontaa. Kevään kuluessa kasvatamme lohikäärmeitä myös Arabianrannan peruskoululaisten kanssa ja kutsumme helsinkiläiset kirjallisuuden, sanataiteen ja elokuvan toimijat lohikäärmeiden kasvattajien verkostoitumistapaamiseen.

Arabian Katufestivaalilla la 14.5 järjestämme lohikäärmeiden massaistutustapahtuman, johon pääsevät osallistumaan kaikki lohikäärmeiden kasvattamisesta kiinnostuneet.

Raportoimme lohikäärmeiden kasvatuksen onnistumisesta ja annamme vinkkejä omien lohikäärmeiden kasvatukseen Lohikäärmeiden kasvatushuoneen facebook-sivuilla.

Paloturvallisuudesta on huolehdittu ylimääräisin sammutusvälinein.

Kuva: Laura Valojärvi kirjasta Ohjeita lohikäärmeiden kasvattajille.