Kaffila Bokvillan etsii uutta emäntää/ isäntää

Kahvilaemäntä/-isäntä, Kaffila Bokvillan Arabian asukastalot ry

Kaffila Bokvillan on asukastalo Bokvillanissa Arabianrannassa sijaitseva voittoa tavoittelematon asukaskahvila. Asukaskahvila pyrkii lisäämään alueen yhteisöllisyyttä, ja mahdollistamaan kaikille avointa toimintaa asukastalossa.

Päivittäisestä kahvilan toiminnasta vastaa kahvilaemäntä/-isäntä yhdessä vapaaehtoisten ja harjoittelijoiden kanssa. Kaffilasta löytyy aina vastajauhettua kahvia, laadukasta teetä, herkullisia leivonnaisia ja juttuseuraa. Arkisin tarjolla on myös salaatti- ja keittolounaita (kasvis/kala) sekä koululaisille välipalaa. Kaffilan herkut valmistuvat Bokvillanin huvilan keittiössä ja vapaaehtoisten kotona.

Haemme asukaskahvilaan emäntää toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 30.5.2016 alkaen. Mahdollisuus palkattoman kesäloman viettoon heinäkuussa sovitusti.

Emännän/isännän tehtävänä on kahvilatoiminnan organisointi, vapaaehtoisten rekrytointi, talouden seuranta, viestintä ja harjoittelijoiden ohjaus.

Emäntä/isäntä vastaa ruokalistan suunnittelusta sekä lounaiden, leivonnaisten ja välipalojen valmistuksesta.

Toivomme emännältä/isännältä itsenäistä työotetta, organisointikykyä ja hyviä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja sekä sujuvaa suomenkielen taitoa. Hygieniapassi tulee olla suoritettuna viimeistään työsuhteen alkaessa.

Eduksi katsotaan aiempi kokemus ammattimaisesta keittiö-, leipomo- tai kahvilatyöstä, työhön soveltuva koulutus sekä mahdollisuus oman auton käyttöön.

Työaika 37,5 h viikossa, pääsääntöisesti arkisin klo 8-18 välillä. Tehtäväkohtainen palkka 1800 € / kk.

Lisätiedot: Jutta Kivistö 050 5067804, perjantaina 29.4. klo 10-16

Hakemukset ja CV sähköisenä osoitteella arabianasukastalot@gmail.com 6.5.2015 mennessä.

 

Muistoja Toukolasta

Muistoja Toukolasta- Marjukka Reiman ja Göran Svhanin maalauksia ja valokuvia alueen historiasta esillä Kääntöpaikan Galleriassa 5.4.–29.5.

Marjukan vaari rakensi talon perheelleen Intiankadulle vuonna 1922. Syntyi lapsia ja lapsenlapsia. Työläiskaupunginosassa elämä pyöri vahvasti Arabian tehtaan ympärillä ja vapaa-aikana urheiltiin Toukolan Teräksessä. Arabian tehtaan lastentalon (nykyinen päiväkoti Floora) toimintaa  kävi ihailemassa itse Eleanor Roosevelt.

Näyttelyyn pääsee parhaiten tutustumaan avointen ovien aikana torstaisin klo 10–18.
Kulttuuri- ja asukastalolo Kääntöpaikka
Intiankatu 1

Galleria Bokvillanin huhtikuun taiteilija on Marika Orenius

MARIKA ORENIUS
10.4. – 1.5.2016Huhtikuun ajan Galleria Bokvillanissa esillä Marika Oreniuksen piirroksia.
Tervetuloa!Näyttely on avoinna seuraavasti  / Galleriet är öppet / Exhibition is open:

su/sön/sun: 14-18
ma/må/mon: 11-18
ti/tis/tue: 11-18
ke/ons/wed: 11-18
to/tors/thu: 11-18

Galleria Bokvillan, Hämeentie 125, 00560 Helsinki
Lisätietoja: kimmokumela@gmail.com tai 040-7731743

Bokvillan on 1870-luvulla rakennettu kesähuvila, jonka historiallisesti arvokas päärakennus ja vehreä puutarhapiha on suojeltu asemakaavassa. Bokvillan on Arabianrannan asukastalot ry:n ylläpitämä. Galleria Bokvillan avautuu huvilan kahvila- ja kirjastotiloihin.

https://www.facebook.com/galleriabokvillan
http://artova.fi/muu-toiminta/galleria-bokvillan

Tervetuloa Arabian asukastalojen kevätjuhlaan 24.4.!

Arabian asukastalojen perinteistä kevätjuhlaa juhlitaan tällä kertaa Bokvillanissa sunnuntaina 24.4. klo 14–16.30. Luvassa on lohikäärmeiden kasvatusta, teatteria, tanssia ja puutarhajoogaa (tarkempi aikataulu alla). Pienempiä juhlavieraita viihdyttää Pikku Papun orkesteri! Tapahtuma on maksuton ja kaikille alueen asukkaille avoin. Kaffila Bokvillan on avoinna juhlapäivänä klo 14–18.

Klo 14 Olipa kerran loppu
Koululaisten teatteriryhmä, Bokvillanin Sali

Klo 14.30 Puutarhajoogaa
Crista Soskolnen ohjaama maksuton joogahetki Bokvillanin puutarhassa. Kaikenikäiset joogit ovat tervetulleita ja joogamaton saa lainaan Bokvillanista. Sateen sattuessa siirrymme Bokvillanin saliin. 

Klo 14–16 Lohikäärmeiden kasvatusta
Haluaisitko oman lohikäärmeen? Tervetuloa istuttamaan oma lohikäärmeesi! Bokvillanin 2. kerroksessa on klo 14-16 lohikäärmeiden kasvatustalkoot. Kirjailija, lohikäärmeiden kasvatuksen asiantuntija Emilia Lehtinen ja Helsingin sanataidekoulun oppilaat opastavat kasvatusliemen valmistamisessa. Pääset myös kurkkaamaan jo saavutettuja kasvatuksen tuloksia Lohikäärmeiden kasvatushuoneeseen.

Klo 15 Pikku Papun orkesteri
Bokvillanin Sali

Klo 15.30 Arfotanssityöpaja
Tervetuloa kokeilemaan energistä afrotanssia Bb De Bobon opastuksessa, Bokvillanin Sali

Klo 16 Tanssiesitys
Bokvillanin torstain lastentanssiryhmät ja koululaisten nykytanssiryhmä esiintyvät, Bokvillanin Sali

Arabian Brasilialla uusi joukkue 7–10-vuotiaille

Arabian Brasiliaan, on perustettu uusi joukkue 7–10-vuotiaille tytöille ja pojille. Treenaamme Arabian rantapuistossa keskiviikkoisin klo 18–19 toukokuun alusta alkaen. Joukkuetta valmentavat Jarkko Turtia ja Jaakko Hannula. Tervetuloa mukaan! 

7–10-vuotiaat
Keskiviikkoisin klo 18.00–19.00
4.5.–22.6. (8 krt)
Hinta 30 € / 35 €
Ilmoittautuminen 

Meillä ei ole omaa varausta millään kentällä, joten pelailemme Arabian rantapuistossa nurmella. Kaudelle elo-syyskuu ilmoittautuminen tapahtuu erillisellä lomakkeella.

Kotimaisten merkkien pop-up Kääntöpaikalla 9.4.

Kevät- ja kesävaatteita lapsille ja aikuisille, asusteita ja tarvikkeita joka menoon – kaikki Suomessa tehtyä.

Garments and accessories for kids and adults, for spring and summer – all made in Finland.

Klo 10-15
Intiankatu 1 (Kääntöpaikka), 00560 Helsinki
Vapaa pääsy

Mukana / featuring:

Höö (http://www.hoodesign.fi/)
Lempi (https://www.facebook.com/lempituote)
Muru (http://www.muru.fi/)
Kimperi (http://www.kimperi.com/)
OTUS (http://www.otusateljee.com/)
Tuuni & Loru (http://www.tuuni.fi/)
Cosecha (http://www.cosecha.fi/)
Kauneve (http://www.kauneve.com/)

Kääntöpaikka on asukastila katutasossa, ja sinne on esteetön pääsy. Lapset ovat lämpimästi tervetulleita, mutta lastenrattaat täytyy jättää ulos.

Helsinki ei malta odottaa lokakuun Lastenvaatekarnevaaliin asti. Stadissa otetaan varaslähtö, kun Arabian Kääntöpaikalla (Intiankatu 1) pidetään kahdeksan kotimaisen merkin pop up -päivä lauantaina 9.4.2016. Ovet ovat avoinna klo 10-15.

Pop upin järjestävät merkit & Vilppumedian Anna Vikström yhteistyössä Lastenvaatekarnevaalin kanssa.

//

Next Kids’ Fashion Fair is on the way, but before October, we spend a joyful April Saturday with eight unique Finnish design brands. Pop up will take place at Kääntöpaikka (Intiankatu 1, Helsinki), doors are open from 10 am to 3 pm. Free entrance.

//

https://www.facebook.com/lastenvaatekarnevaali
anna@vilppumedia.fi
040 416 2516