Torstaisin Kääntöpaikalla aamupuuroa ja avoimet ovet

Tämän syksyn ajan Kääntöpaikalla talo tarjoaa torstaisin aamupuuroa klo 9-11 välisenä aikana. Tule yksin, perheen tai kaverin kanssa ja tutustu samalla muihin alueen asukkaisiin. Torstaisin Kääntöpaikalla on myös avoimet ovet klo 18 asti, joten puuron jälkeen voi jäädä vaikka leikkimään lasten kanssa tai hyödyntää tiloja omien töiden tekemiseen. Lisäksi voi tulla ihailemaan kuukausittain vaihtuvaa taidenäyttelyä Kääntöpaikan salissa tai tutustua alakerrasta löytyvään dekkarikirjastoon. Kirjastosta voi vapaasti lainata luettavaa tai tuoda omat jo luetut dekkarit muita ilahduttamaan.

 Tiesithän, että Kääntöpaikalta löytyy omatoimitilat Kutomo ja Sotku, joita voi vapaasti hyödyntää avoimien ovien päivänä. Kutomosta löytyy kangaspuut ja Sotkussa voi tehdä monenlaista taidetta. Arabian asukastalot ry:n jäsenillä on myös mahdollisuus saada käyttöönsä avain, jolla omatoimitiloja pääsee käyttämään muinakin päivinä. Lisää tietoa liittymisestä

Tervetuloa tutustumaan!

 

 

Syyslomaviikon tapahtumia alakoululaisille Kääntöpaikalla

Arabian asukastalot järjestää syyslomalla 17.-21.10. alakoululuaisille ohjelmaa Kääntöpaikalla maanantaista perjantaihin klo 12-15. Jokaiselle päivälle on luvassa eri aktiviteetti. Päivän aikana on myös mahdollista ostaa lounasta tai välipalaa. Lounas 4€ alkaen klo 11 ja välipala 3€ alkaen klo 13. HUOM! Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

 

VIIKON OHJELMA

MAANANTAI: Lautapelipäivä
Jokainen saa tuoda mukanaan oman lempilautapelinsä, joita sitten yhdessä pelaillaan. Kääntöpaikalta löytyy valmiiksi joitakin pelejä. Lautapelien ohessa mahdollisuus myös vapaaseen oleskeluun.

TIISTAI: Pokemon Go -jahti
Lähdemme yhdessä klo 12.30 Kääntöpaikalta Arabian alueelle etsimään pokemoneja. Huonon sään sattuessa järjestämme sisällä jotakin muuta ohjelmaa.

KESKIVIIKKO: Kädentaitopäivä
Puuhastellaan taidetila Sotkussa erilaisia avaimenperiä ja muita pieniä juttuja.

TORSTAI: Lanit
Jokainen voi tuoda mukanaan oman läppärinsä, kännykkänsä, tablettinsa tai muun pelivälineensä, joilla voi pelailla yhdessä tai itsekseen. Pelaamisen ohessa mahdollisuus myös vapaaseen oleskeluun.

PERJANTAI: Leffapäivä
Näytämme Kääntöpaikan alakerrassa Me Rosvolat -elokuvan.

 

Nähdään syyslomalla!

Uutta toimintaa alakoululaisille Bokvillanissa

Arabian asukastaloilla järjestetään tänä syksynä uutta toimintaa alakouluikäisille, kohderyhmänä 3-6-luokkalaiset.

11.10 Alkaen tarjoamme koululaisille tilan heidän omille kerhoilleen. Kerho voi olla kaikille avoin tai ihan oma salaseura. Tarkoitus on että koululaiset itse voivat muodostaa ryhmiä, vaikkapa pokemonkorttien vaihtoa varten, ja varata huoneen Bokvillanista heille sopivana aikana. Varaus on säännöllinen eli kerhot pääsevät kokoontumaan samaan aikaan joka viikko. Kerhohuoneessa eivät aikuiset häärää, mutta lähettyviltä löytyy aina valppaana oleva työntekijä.

Jokainen kerho voi varata tilan käyttöönsä noin tunniksi tiistaisin, keskiviikkoisin tai torstaisin klo 12-16 välillä. Lapset voivat tulla ilmoittamaan oman kerhonsa idean ja toivomansa ajankohdan torstaina 29.9 tai maanantaina 3.10 klo 13-15 Bokvillanin kahvilaan. 10.10 Laaditaan yhdessä kerhojen jäsenten kanssa säännöt tilan käytöstä.

Maanantaina 3.10 Bokvillanissa alkaa avoin iltapäiväkerho 3-6-luokkalaisille. Iltapäiväkerho kokoontuu kerran viikossa maanantaisin klo 12-16, jolloin Bokvillanissa on myös avoimet ovet. Kerhon käytössä on kerhotila ja mediatila, joissa voi muun muassa pelata pelejä, askarrella tai viettää aikaa kavereiden ja kerhon ohjaajien kanssa.

Tervetuloa!

Arabian Art Night Bokvillanissa 23.9.

Toisen kerran järjestettävä Arabian Art Night kokoaa yhteen tunnelmallisia esityksiä 23.9 Bokvillanissa. Illan aikana kuullaan mm. ensimmäisen EP:nsä julkaissut Bright Sisterhood, kaupunkilaisromanttista popmusiikkia soittava Nok Nok, plastic soulia veivaava Coffee At My Place sekä persoonia diggaileva rap-artisti Vinttikoira. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Eräänä iltana Euroopassa -lauluilta tiistaina 20.9.

Eräänä iltana Euroopassa
Tiistaina 20.9.2016 klo 19.00

Esitämme Bokvillan salissa suomalaisten ja muiden eurooppalaisten säveltäjien lauluja klassisesta laulelmaan.
Laulu: Eeva Santala ja Raimo Tuomivaara
Piano ja laulu: Lauri Honkavirta
Tervetuloa kuuntelemaan! Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Sunnuntaina 11.9. jazzia Bokvillanissa tarjoilee Tommi Jalo Trio

Tommi Jalo Trio
Sunnuntaina 11.9.
Kello 19
Bokvillan (Hämeentie 125)
Vapaa pääsy!

Kokoonpano: Tommi Jalo, piano. Toni Mäki-Leppilampi, basso. Timo Luoto, rummut. Ohjelmistona pianistin sävellyksiä. Yhtye on ollut olemassa viitisen vuotta ja ehtinyt tehdä kymmenkunta esiintymistä eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Tervetuloa etenkin jazzin ystävät, miksei muutkin.

Open stage Kääntöpaikalla 11.9.!

Kääntöpaikka Open Stage!

Tervetuloa Kääntöpaikalle Open Stage -tilaisuuteen sunnuntaina 11.9. klo 19-22, jossa lava on nimensä mukaisesti vapaa. Lausu runo, laula laulu tai improvisoi performanssi… Kaikilla meillä on kyky ja oikeus luoda sekä jakaa havaintomme maailmasta muille.

Open Stage -tilaisuus on myös Helsingissä elokuun aikana kokoontuneen ”Superpelkurit haasteryhmän” iloinen päätösjuhla, jonne haluamme toivottaa muutkin oman elämänsä taiteilijat.

Ryhmän ideana on ollut jakaa omia pelkoja ja haasteita omassa elämässä, ylittää niitä ja valita rohkeus. Kaikissa meissä on pelkoa, mutta kun uskaltaa hengittää sen sisään, voi huomatakin olevansa rohkea.

Tule siis olemaan oma itsesi ja jakamaan sielusi tuotos syyskuisena sunnuntai-iltana! Lämpimästi tervetuloa.

Kulttuuri- ja asukastalo Kääntöpaikka
Intiankatu 1

Ihmeitä ja kummituksia – tarinoita aikuisille sunnuntaisin Bokvillanin kirjastossa

Jessica Calonius kertoo tarinoita aikuisille Bokvillanin kirjastossa neljänä sunnuntaina. Osa tarinoista soveltuu myös lasten korville. Tarinatuokiot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Tervetuloa!

Sunnuntai 4.9. klo 14.
Ihmekukka  – Anni Swanin satu – sopii lapsillekin

Sunnuntai 2.10. klo 14. – sopii lapsillekin
Ihmeellinen laukku – Tuhannen ja yhden yön tarina

Sunday the  6.11. at 2 p.m.
The Masque of the Red Death – Edgar Allan Poe´s short story

Söndagen den 4.12 kl. 14.
Dödskallen – en julberättelse av Selma Lagerlöf

Tummenevan yön laulu – oopperakonsertti 5.9. & avoimet harjoitukset 4.9.

Avoimet harjoitukset 4.9. klo 11-14 ja 15-18
Bokvillanin Sali
Ooppera Fantasian solistit järjestävät pianosäestykselliset harjoitukset avoimin ovin Bokvillanin salissa sunnuntaina 4.9. maanantain 5.9. klo 19 Tummenevan yön laulu -konserttia varten. Koska kyseessä ovat harjoitukset, kuulija saa varautua toistoihin ja keskeytyksiin. Laulajien äänet ovat mitä kauneimmat ja ohjelmistossa on oopperan helmiä mm. G. Bizet’n Carmenista ja G. Verdin La Traviatasta. Vapaa pääsy, tervetuloa!
Tummenevan yön laulu -oopperakonsertti 5.9. klo 19
Bokvillanin Sali

Ooppera Fantasian solistit sekä pianotaiteilija Tuomas Niininen tunnelmoivat syyskuun tummenevassa mutta vielä lämpimässä illassa! Aarioita, ensembleja ja kuorokohtauksia mm. G. Bizet’n Carmenista, Dvorakin Rusalkasta, Mozartin Taikahuilusta ja Purcellin Dido&Aeneas’ta.

Tuuli-Elina Kilpelä, sopraano
Emmi Kaijansinkko, sopraano
Rita Dahl, sopraano
Minna Teräväinen, sopraano
Katja Lampinen, sopraano
Salla Syrjälä, sopraano
Marika Kivinen, mezzosopraano
Ulla Hangaslahti, mezzosopraano
Virve Magdaleno, mezzosopraano
Amanda Purokuru, mezzosopraano
Salla Valkeapää, altto
Joonatan Rautiola, tenori
Joonas Eloranta, tenori
Erkki-Ilmari Rajakoski, baritoni
Tuomas Mäkelä, baritoni
Antti Pakkanen, bassobaritoni

Liput ovelta 30 min ennen konsertin alkua
15 € / 12 € / 10 €

Ennakkoliput sähköpostitse liput.fantasiaooppera@gmail.com
12 € / 10 € / 8 €

Käsiohjelma 5 €

Tervetuloa!