Kaffilan lounaslista viikoilla 43-45

Tervetuloa herkulliselle lounaalle Kaffila Bokvillanille!

Kaffila tarjoilee ma-to itsetehtyä kasvis/kalaruokaa klo11-14 tai sen mukaan miten ruokaa riittää.

 

viikko40

Maanantai 23.10

Intiankadun punainen linssi-kookoskeitto (G,M, L, V)

lisäkkeenä talon leipää

 

Tiistai 24.10

Meksikolainen papumuhennoskulho (G, L,(V),(M))

Cheddarjuustokastikkeella

 

Keskiviikko 25.10

Kruusialainen kaalilaatikko (G, L)

lisäkkeenä puolukkaa

 

Torstai 26.10

Kalaisa Seljanka (G,L, M)

lisäkkeenä talon leipää

 

viikko41

Maanantai 30.10

Juustoinen curry-kasviskeitto (G, L)

lisäkkeenä talon leipää

 

Tiistai 31.10

Mausteinen kurspitsakeitto (G, L, M, V)

lisäkkeenä talon leipää

 

Keskiviikko 1.11

Feta-pinaatti-lasagne (L)

 

Torstai 2.11

Munakasta Kaffilan tyyliin (G,L)

 

 

viikko42

Maanantai 6.11

Avoimien ovien Pizzapäivä (L)

 

Tiistai 7.11

Borch-keitto (G,L,M,V)

lisäkkeenä talon leipää

 

Keskiviikko 8.11.

Uuniohrapuuro ja marjakiisseli (L)

 

Torstai 9.11

Kaffilan nuudelihässäkkä (L, M, V)

Impro-theatre workshop at Kääntöpaikka Saturday 21st October, 10a.m-2p.m

Welcome to workshop focusing on long form impro theatre! In this workshop we do exercises that develop the skills needed in carrying out a long impro play. Long form impro in general means linking individual scenes into a play lasting anything from 15 minutes to 24 hours.

The outline of the workshop:
– get-together and get to know each other
– easy and fun warmups
– exercises focusing on scene building and linking as well as story telling
– long form -impro plays (about 30 minutes), guided by the instructors

The instructors are Sampo Pihlainen and Pira from Bogotá Columbia.

The workshop is open for all and free of charge. Tuition language is English. No prior experience in impro theatre is required.

Welcome!

Arabian Art Night III 21.10.2017 Bokvillanilla

Kolmannen kerran järjestettävä, ilmainen intiimi & rauhallinen Arabian Art Night -tapahtuma tuo tällä kertaa kolmen nuoren taiteilijan töitä esille Bokvillanin kartanoon. Taidenäyttelyjen lisäksi tapahtumassa kuullaan musiikkiesityksiä Helsinkiliäisiltä yhtyeiltä.
LINE UP:
Antti, Jussi ja Ville
Kolibre
Yasin Löfberg (DJ)
ART:
Elisa Serafia
Obelixy
Max Saaristo
Arabian Art Night III
21.10.2017
FREE ENTRANCE
18:00-23:00

Bokvillanin joulumyyjäiset 3.12. klo12-15. Tule myymään käsitöitä tai muita tuotteitasi!

Bokvillanilla järjestetään Joulumyyjäiset 3.12 klo12-15!

Bokvillanin joulumyyjäiset tarjoilee tänäkin vuonna käsitöitä, herkkuja ja lahjoja pukinkonttiin. Olet tervetullut niin myymään kun ostoksille!

Myyntipöydän myyjäisiin voi varata 10€:n hintaan (tai 2pöytää 15€).

Pöytävarauksen nettilomakkeen löydät täältä

lisätietoja Eijalta Arabianasukastalot@gmail.com tai 044 2750180

Syysloma Bokvillanilla 16.-20.10.

Älä tylsisty syyslomalla!

Bokvillanilla järjestetään maanantaista perjantaihin monenmoista puuhailua eritoten kouluikäisille.  Luvassa on muun muassa erilaista askertelua, pelailua, musiikkia, kokkailua ja leffailua. Mukana menossa syksyn harjoittelijat Hanna ja Ossi.

Kaffila Bokvillanilla on maanantaista torstaihin tarjolla lounas klo 11-14, edulliseen hintaan. Perjantaina valmistamme yhdessä pizzaa.

Osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista. Tervetuloa!

Syyslomalla nähdään! Hanna & Ossi

Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta ry järjestää kääntöpaikalla taidepajaryhmän n.11-13 vuotiaille,joiden vanhemmat ovat eronneet

Taidepajaryhmä n.11-13 -vuotiaille, joiden vanhemmat ovat eronneet. Pajassa käsitellään taiteen ja monenlaisen tekemisen kautta kaikenlaisia tunteita liittyen vanhempien eroon ja muihinkin elämän juttuihin. Suosittu ja maksuton ryhmä sopii hyvin kaikille – itsetuntemus auttaa omien siipien vahvistumista.

Ryhmä kokoontuu Kääntöpaikalla Helsingissä 26.10., 2.11., 9.11. ja 18.11.2017 (3 torstai-iltaa klo 16.30–19 ja 1 lauantai 10-15)

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: http://www.suomenkasper.fi/lasten-ja-nuorten-eroryhmat-kevat-2017/ tai Emmi Rantakallio p. 050 5704426

Vanhempien eron kokeneiden lasten vertaisryhmissä lapset pääsevät jakamaan kokemuksiaan ja tunteitaan muiden kanssa joilla on samankaltainen elämäntilanne. Vertaisuus on tärkeä osa ryhmien antia.

Vanhempien eroa käsitellään ikätasonmukaisesti; leikkien, piirtämisen, pelaamisen ja tarinoiden kautta. Vertaisryhmä tarjoaa lapsille tilan ja paikan käsitellä vanhempien eroa ilman lojaliteettiristiriitaa. Ryhmien tavoitteena on auttaa lasta käsittelemään vanhempien eroon liittyviä tunteita ja eron tuomia muutoksia. Ryhmissä tuetaan lapsia hyväksymään vanhempien ero osaksi omaa elämäänsä.

Lasten eroryhmiä järjestetään Helsingissä säännöllisesti

 

Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta ry

Malminrinne 1 B, 00180 Helsinki

  1. 050 3519593

salla.frisk@suomenkasper.fi
www.suomenkasper.fi
@Salla_F

www.facebook.com/suomenkasper
www.facebook.com/hidasvanhemmuus

Halloweenjuhla 4.11.

Pyhäinpäivänä 4.11. järjestetään Bokvillanilla Arabian asukastalojen Halloweenjuhla!

Jokainen on tervetullut nauttimaan naamiaistunnelmasta ja kaffilan antimista. Ohjelmaa on luvassa etenkin lapsille ja koululaisille. Pistä siis päivämäärä muistiin, aloita asun suunnittelu ja kutsu kaverit mukaan.

Onko sinulla idea, jonka haluaisit toteuttaa juhlissamme? Ota kaverisi, perheesi tai luokkasi mukaan ja tule kanssamme järjestämään tapahtumaa! Halloweenteeman puitteissa olemme avoimia kaikille ideoille. Ota rohkeasti yhteyttä: arabianharjoittelijat@gmail.com tai täällä facebookin puolella.

Ohjelma tarkentuu myöhemmin, pysy kuulolla!

Terkuin,

Hanna & Ossi, asukastalojen harjoittelijat

Bokvillanin talotyöhuoneiden haku avautuu taas 3. lokakuuta ja hakuaika umpeutuu kolmen viikon kuluttua, 24.lokakuuta

Huvila Bokvillanin yläkerrassa on kaksi huonetta jotka annetaan vuosittain 1-2 talotoimijan tai yhteisön käyttöön.

Huoneita voi käyttää työhuoneina, toimistona, yhteisön yhteisenä tilana tai vaikka salaisena luolana. Vuokraa huoneista ei makseta rahassa vaan yhteisöllisenä toimintana: talotoimijat osallistuvat ja tuovat oman lisänsä asukastalojen tapahtumiin ja toimintaan kukin omalla tavallaan ja oman toimintansa kautta. Asuminen huoneissa on kiellettyä.

Bokvillanin talotyöhuoneiden haku avautuu taas 3. lokakuuta ja hakuaika umpeutuu kolmen viikon kuluttua, 24.lokakuuta.

Työhuoneisiin valitaan toimijat kalenterivuodeksi 2018.

Työhuonetta voi hakea joko yksin tai yhteisönä ja haussa suositaan yhteisölliseen taiteeseen tai toimintaan suuntautuneita tekijöitä. Haku tapahtuu vapaamuotoisesti sähköpostitse ja toivomme jokaisen hakijan tai hakijana toimivan yhteisön liittävän mukaan:

– esittelyn itsestään

– CV tai muu kertomus aiemmasta toiminnasta

– alustava suunnitelma tai ehdotus vuoden 2018 yhteisöllisestä toiminnasta Bokvillanilla.

 

Hakemukset liitteineen voi lähettää sähköpostitse arabianasukastalot@gmail.com tai halutessaan Arabian asukastalot ry, Intiankatu 1, 00560 Helsinki. Hakemuksen tulee olla perillä 24.lokakuuta. Vastaamme ensisijaisesti sähköpostitse emmekä sitoudu palauttamaan hakemuksia tai niiden liitteitä.

 

Haku on kaksivaiheinen ja osa hakijoista kutsutaan haastattelu-kierrokselle marraskuun alkupuolelle. Päätös työhuonepaikasta annetaan joulukuun alkupuolella.

Työhuonepaikkoja myönnetään 1-2 eikä päätöksistä voi valittaa.

 

 

Huvila Bokvillan on viehättävä 1870-luvun puuhuvila, jonka kirjakauppias Edlund rakennutti 1870-luvulla kesähuvilaksi Itäisen Viertotien varteen Toukolan esikaupunkialueelle, kauas kaupungin vilskeestä. Kirjakauppiaan mukaan Bokvillaniksi nimetty huvila muutettiin talviasuttavaksi jo seuraavan sukupolven aikana. Omistajavaihdoksen jälkeen 1918 Bokvillanista tuli vuosikymmenien ajaksi Arabian posliinitehtaan johtajien edustava koti. Päärakennus laajennettiin ja uudistettiin perusteellisesti arkkitehti Erik Lindroosin suunnitelmien mukaan 1948-49. Pihapiiriin kuuluneet talousrakennukset on aikojen kuluessa purettu, mutta hyvin säilynyt, historiallisesti arvokas päärakennus ja vehreä puutarhapiha on suojeltu asemakaavassa.

Bokvillan kunnostettiin 2010 – 2012 Arabian alueen asukkaiden juhla- ja kerhotiloiksi. Sisätiloiltaan pääosin 1940-luvun lopun asuun kunnostettu huvila avattiin asukkaiden käyttöön lauantaina 14.9.2013. Arabian asukasttalot ry järjestää Arabian Palveluiden kanssa solmitus yhteistyösopimuksen nojalla Bokvillanin ja Kääntöpaikan tiloissa kurssitoimintaa, avoimia ja maksuttomia tapahtumia, tukee asukkaiden ryhmätoimintaa, ylläpitää maksuttomia kerhoja, pitää yllä omatoimitiloja sekä hoitaa asukaskahvilaa. Tiloja myös vuokrataan yksityistilaisuuksiin, joka voi jossain tapauksissa rajoittaa talotoimijan työhuoneen käyttöä.Talotoimijan työhuoneet sijaitsevat Bokvillanin toisessa kerroksessa. Sijainti ei ole esteetön eli yläkertaan ei valitettavasti ole hissiä tai henkilökuljetinta. Yläkerrasta löytyy pikkukeittiö ja vessa (alakerran vessojen lisäksi), mutta huoneissa ei ole omaa vesipistettä. Bokvillanille voi tulla tutustumaan maanantaisin klo10-18, mutta käynti talotaiteilijoiden työhuoneissa tulee aina sopia erikseen. Hakemuksia voi myös tuoda henkilökohtaisesti tai niistä voi tiedustella henkilökohtaisesti torstaisin klo10-18 Kääntöpaikalla,mutta silloin taloesittelyt Bokvillanilla eivät ole mahdollisia.Lisätiedot ja tiedustelut Eija/ Arabianasukastalot@gmail.com

 

2017 Bokvillaniin valittiin kaksi talotaiteilijaa; suunittelija Laura Havimo ja räppäri Jodarok eli Matti Salminen.

Laura Havimo toimii pukusuunnittelun, valokuvauksen ja stailauksen kentillä. Hän opiskelee Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa, jonne kirjoittaa pukusuunnittelun opinnäytettään. Vuonna 2017 Laura ohjaa Bokvillanin vieraita satujen, elämysten, voimautumisen ja tiedon äärelle pukujen ja pukeutumisen kautta.

Matti Salminen on paremmin Jodarok nimellä tunnettu rap-musiikin moniottelija. Hänen ensimmäinen julkaisunsa oli Kemmuru EP vuonna 2002.  Hänen muita yhtyeitään on, pari mainitakseni; Aivovuoto, ja improvisaatio-ryhmä Freerap. Jodarok tekee myös soolomateriaalia ja esiintyy ympäri Suomea.  Matti Salminen on tehnyt käsikirjoituksia, musiikkivideoita, kuvataidetta, grafiikka ja nettisivuja, näytellyt, julkaissut levyjä, opettanut räppäämistä, myynyt keikkoja ja pyörittänyt studiota. Filosofiaksen Salminen esittää: on “pysyvästi vaiheessa” eli annan inspiraation viedä uusiin suuntiin. “ Matti salminen asettuu Bokvillanin ullakolle ideoimaan, kirjoittamaan ja hiomaan projektejaan studiokuntoon. Samasta tukikohdasta hän pyörittää Meiän musiikki levy-yhtiötä ja tekee kuvaan liittyviä töitä. Vuoden 2017 aikana järjestetään Bokvillanissa räppi-workshoppia, jossa autetaan nuoria kehittämään osaamistaan pidemmässä jatkumossa, omista lähtökohdistaan. Salminen myös osallistuu tapahtumiin ja järjestää esiintymisiä.

 

 

Galleria Bokvillan: Lokakuun taiteilija ILKKA SARIOLA: Sunday drawings

ILKKA SARIOLA:
Sunday drawings

1.10. – 26.10.2017

Lokakuussa Galleria Bokvillanissa esillä Ilkka Sariolan piirroksia. Tervetuloa!

Näyttely on avoinna seuraavasti  / Galleriet är öppet / Exhibition is open:

su/sön/sun: 13-17
ma/må/mon: 10-18
ti/tis/tue: 11-18
ke/ons/wed: 11-18
to/tors/thu: 11-18

Galleria Bokvillanin syksyn seuraavat näyttelyt:

Marraskuu: Valokuvanäyttely puolasta
Joulukuu: Reija Palo-oja

Galleria Bokvillan, Hämeentie 125, 00560 Helsinki

Bokvillan on 1870-luvulla rakennettu kesähuvila, jonka historiallisesti arvokas päärakennus ja vehreä puutarhapiha on suojeltu asemakaavassa. Bokvillan on Arabianrannan asukastalot ry:n ylläpitämä. Galleria Bokvillan sijaitsee huvilan kahvilassa sekä kirjastossa.

https://www.facebook.com/galleriabokvillan
Lisätietoja: kimmokumela@gmail.com tai 040-7731743

Kaffilan lounaslista viikoilla 40-42

Tervetuloa herkulliselle lounaalle Kaffila Bokvillanille!

Kaffila tarjoilee ma-to itsetehtyä kasvis/kalaruokaa klo11-14 tai sen mukaan miten ruokaa riittää.

 

viikko40

Maanantai 2.10

Intiankadun punainen linssi-kookoskeitto (G,M, L, V)

lisäkkeenä talon leipää

 

Tiistai 3.10

Meksikolainen papumuhennoskulho (G, L,(V),(M))

Cheddarjuustokastikkeella

 

Keskiviikko 4.10

Kruusialainen kaalilaatikko (G, L)

lisäkkeenä puolukkaa

 

Torstai 5.10

Kalaisa Seljanka (G,L, M)

lisäkkeenä talon leipää

 

viikko41

Maanantai 9.10

Juustoinen curry-kasviskeitto (G, L)

lisäkkeenä talon leipää

 

Tiistai 10.10

Mausteinen kurspitsakeitto (G, L, M, V)

lisäkkeenä talon leipää

 

Keskiviikko 11.10

Feta-pinaatti-lasagne (L)

 

Torstai 12.10

Munakasta Kaffilan tyyliin (G,L)

 

 

viikko42

Maanantai 16.10

Avoimien ovien Pizzapäivä (L)

 

Tiistai 17.10

Kaffilan kirkas kolmen kaalin keitto (G,L,M,V)

lisäkkeenä talon leipää

 

Keskiviikko 18.10

Uuniohrapuuro ja marjakiisseli (L)

 

Torstai 19.10

Kasvishernekeitto (L, G, M,V)

 

 

Tervetuloa Kaffila Bokvillaniin!

Olemme avoinna ma-to klo11-18 ja su klo13-17.

Lounasta tarjoilemme ma-to klo11-14 tai sen mukaan kun ruokaa riittää.