Blogi

Tule mukaan vapaaehtoisjoukkoomme!

Tykkäätkö leipoa? Pursutko ruokaideoita? Kaipaatko seuraa ja yhteisöä, jossa toimia yhdessä?

Kaffila Bokvillan on voittoa tavoittelematon asukastakahvila, jota pidetään auki iltaisin ja sunnuntaisin vapaaehtoisvoimin. Vapaaehtoisemme myös mm leipovat ihania herkkuja kaffilan myyntiin.

Tervetuloa mukaan! Perehdytämme aina tehtäviin.

voit ottaa yhteyttä arabianasukastalot@gmail.com tai vielä mieluummin tulla käymään ja juttelemaan.

 

 

Bokvillanin tunnelmalliset joulumyyjäiset sunnuntaina 3.12 2017 klo12-15

Bokvillanilla järjestetään Joulumyyjäiset 3.12 klo12-15!

Bokvillanin joulumyyjäiset tarjoilee tänäkin vuonna käsitöitä, herkkuja ja lahjoja pukinkonttiin. Olet tervetullut niin myymään kun ostoksille!

Myyntipöydän myyjäisiin voi varata 10€:n hintaan (tai 2pöytää 15€).

Pöytävarauksen nettilomakkeen löydät täältä

lisätietoja Eijalta Arabianasukastalot@gmail.com tai 044 2750180

Kaffilan aukiolot kesällä 2017

Kaffila Bokvillan palvelee normaalisti Juhannukseen saakka eli torstaihin 22.6.asti. 

To olemme avoinna klo11-14.

Juhannuksen jälkeen kaffila palvelee kesäkeskiviikkoina 28.6., 12.7., 19.7 ja 26.7. klo11-18.

26.7. alkaen kaffila palvelee taas normaalisti.

Kesäaikana emme tarjoile lounasta,mutta tarjolla on pientä suolaista ja monenlaista kotitekoista herkkua.

 

Miten sinä haluaisit kahvilan olevan avoinna? Onko paras hetki käydä sunnuntai-iltapäivän kahvilla vai helpottaa arkea lounaalla? Kerro meille mielipiteesi ArabianAsukastalot@gmail.com.

Haluaisitko osallistua kaffilan toimintaan kesäaikana? Puuhailemme puistossa, kasvatamme kasviksia viljelylaatikoissa ja pidämme kahvilaa avoinna muille alueen asukkaille ja pitemmänkin matkan kävijöille.

 

 

Kinnostaisiko sinua Kaffilan kesätoiminta?

Kesä pursuaa mahdollisuuksia ja Bokvillanin ihana puisto houkuttaa.. mutta mitä tehdään ja kuka tekee?

Kiinnostaisiko sinua tulla mukaan Kaffilan kesä/terassi/puutarhaporukkaan niin hyötyviljelemään kuin talkoilemaan terassitoimintaa?

voit ilmoittautua mukaan sähköpostitse ArabianAsukastalot@gmail.com tai laittamalla liittymispyyntö FB-ryhmään Kaffilan kesäterassi-talkoilijat niin sunnnitellaan yhdessä mitä kivaa keksitään 🙂

Tule mukaan kaffila Bokvillanin vapaaehtoisjoukkoon!

Tiesitkö, että Kaffila Bokvillan pyörii iltaisin ja sunnuntaisin kokonaan vapaaehtoisvoimin? Ihana vapaaehtoisista koostuva leipuritiimimme vastaa myös sunnuntain leivonnaisista. Vapaaehtoiset kokoontuvat säännöllisesti suunnittelemaan yhdessä Kaffilan toimintaa. Tahtoisitko sinä liittyä tähän iloiseen joukkoon? Toimintaan voi osallistua kevyesti esim. kerran kuussa tai vaikkapa viikottain, kukin oman aikataulunsa mukaisesti. Lisätietoa saa laittamalla postia osoitteeseen ArabianAsukastalot@gmail.com

Kaffilan kesän aukioloajat

Kaffila Bokvillan on avoinna koko kesän hieman muokatuilla aukioloajoilla:

Kesäkuu
ma, ke ja to klo 11-19 (ohjelmaa ja livemusiikkia klo 15-19)
ti klo 11-18
su suljettu 13.6. alkaen

Heinäkuu
ma-to klo 11-18
su suljettu

Elokuu
ma-to klo 11-18
su klo 13-17

Aurinkoista kesää kaikille!

Kaffila Bokvillanin joulun ja uuden vuoden aukioloajat

16.11.2015 |

Kaffila Bokvillan on avoinna
ma-to klo 12-18
su klo 14-18

21.12.-27.12. Kaffila Bokvillan on suljettu

Vuodenvaihteen aukiolojat:
ma 28.12. klo 12-16
ti 29.12. klo 12-16
ke 30.12. klo 12-16
to 31.12. klo 12-16
su 3.1. klo 14-18

ma 4.1. klo 12-16
ti 5.1. klo 12-16
ke 6.1. loppiainen kiinni
to 7.1. klo 12-16
su 10.1. klo 14-18

ma 11.1. lähtien lounas ja normaalit aukioloajat (ma-to klo 12-18 & su klo 14-18)

Appelsiininkukkia ja karamellia teekupissa

Kaffila Bokvillanin irtoteevalikoima on jälleen uudistunut. Nyt teemenuun kuuluu keväisiä makuja, joissa leikittelevät sitruksiset, kukkaiset ja karamellimaiset vivahteet. Niiden saattelemana voi puuhuvilan teesalongissa löytää rauhallisen hetken itselle tai herkuttelutuokion kaverin kanssa.

Viisi vuotta sitten, kun Bokvillan oli vielä asutuskäytössä ja asukaskahvila vasta idea-tasolla, pidin tee-aiheisen luentosarjan Kääntöpaikalla. Luentosarjan, tai pikemminkin teennautiskelu- ja herkutteluhetkien aikana tuli puheeksi, miten mukavaa olisi saada Arabianrantaan kahvisalongin lisäksi teehuone, jossa teetä tarjoiltaisiin niin kuin se kuuluu tarjota: maistuvana, pehmeänä ja oikein haudutettuna. Liian usein kahviloissa, joissa tarjoillaan harkitusti valittuja ja hienosti työstettyjä kahvilaatuja on teevaihtoehtona ainoastaan teepusseja, ja nekin tarkoitettu eräänlaiseksi korvikkeeksi niille, jotka eivät kahvia jostain syystä halua juoda.

Teen maailma on paljon syvempi kuin äkkiseltään arvaammekaan. Se on parhaimmillaan loputtoman mielenkiinnon ja perehtymisen, jopa hifistelyn kohde. Erilaisiin teelaatuihin voi perehtyä teemaisteluissa, jotka vertaavaat siihen, miten viineihin, erikoiskahveihin tai juustoihin perehdytään. Haudutuslämpötiloja mitataan lämpömittarilla, haudutusaikoja sekuntikellolla, käsinpoimitun teen kärkisilmujen rakennetta analysoidaan ja teekupposen höyryävän tuoksun äärellä löydetään vivahteita heinäpelloista, suppilovahveroista ja kirsikankukista. Teen makua tunnustellaan ryystämällä ja kurlaamalla sitä pienistä teemaljoista, herkistyen juoman tarjoamille nyansseille.

Toisaalta teen nautinto voi olla parhaimmillaan, kun muumimukissa höyryää ihana teeklassikko Earl Grey, sen voittamattomana kumppanina kunnon voileipä. Tai kun natisevien puulattioiden, pitsisten pöytäliinojen ja hempeiden seinätapettien värittämässä miljöössä saa pöytäänsä valkoisen Pai Mu Tan -teen maustettuna appelsiininkukilla. Hifistelyä tai ei, hyvästä teestä ovat aina perusteepussukat kaukana.

Teen laatu ratkeaa pitkälti sen tuotantoprosessissa. Oli tee sitten vihreää, mustaa tai joitain siltä väliltä (kyllä, sellaistakin on!), tuore, pienissä erissä poimittu, vähän välikäsiä nähnyt ja aidoilla hedelmillä, kukkasilla tai majoilla maustettu irtotee on aina parasta. Vain tällaisia teelaatuja on valittu Kaffilan teemenuun. Maut ovat syviä ja monivivahteisia, ja teet on valikoitu niin, että niiden haudutus onnistuu aina. Teemenu vaihtelee sesongin mukaan, tarjoten talviaikaan mausteisempia, täyteläisempiä makuja ja kesään päin mentäessä kepeämpiä ja raikkaampia makuja. Lopputuloksena asukaskahvilan asiakas saa teensä juuri sellaisena, kuin aikoinaan oli teekurssilaisten haaveena — maistuvana, pehmeänä ja oikein haudutettuna. Antoisia teehetkiä!

Kirjoittaja Mariel Wuolio on tee-asiantuntija ja -luennoitsija.

Kaffila Goes International

18.2.2015 |

Kaffila Bokvillan is also international! Not only Finnish volunteers are offering their abilities and time in this wonderful and sweet place, but also people from other countries who are now living in Helsinki.

French, Malaysian, Italian, Chinese… Some of them speak Finnish fluently, some don’t, but they all want to be part of the community and contribute to this amazing project.

The idea of starting working as volunteers at Kaffila Bokvillan comes from the internet, where they found news about it and the invitation to actively participate. It seemed a good way to meet the local people and make new friends, but also bake, chat and practice speaking Finnish (which is not the easiest language to learn).

So they decided to try, and they loved it!

Now probably often it happens that you hear someone replying to your questions with a “I’m sorry, I don’t speak Finnish well, can you repeat it in English?”. Well, soon they will be able to reply you in Finnish, and you can help them practicing it (but you can also practice your English with them, or even other languages!

Text: Elena Marangoni

Kaffila juhlii 15.2.!

13.2.2015 |

Vuosi sitten Ravintolapäivänä avattu asukaskahvila Kaffila Bokvillan juhlii yksivuotissynttäreitään sunnuntaina 15.2.2015.

Kaffila oli innokkaan vapaaehtoisporukan ponnistelujen tulos ja arabianrantalaisten joukossa pitkään elänyt haave. Vuodessa on tapahtunut paljon. Ensimmäisen kevään Kaffila pyöri puhtaasti vapaaehtoisvoimin.

– Elokuussa toiminta oli jo niin vakiintunutta, että Kaffilaan uskallettiin palkata määräaikainen työntekijä ja ottaa harjoittelijoita mukaan. Myös aukioloaikoja on lisätty hiljalleen ja tällä hetkellä Kaffila on auki jo neljänä päivänä viikossa, kertoo Arabian asukastalojen toiminnanjohtaja Jutta Kivistö.

Vapaaehtoistoiminta, voittoatavoittelemattomuus ja kaikille avoin toiminta Bokvillanissa ovat edelleen Kaffilalle tärkeitä tavoitteita.

-Meillä on aivan ihania vapareita! Viime aikoina olemme saaneet myös ison joukon kansainvälisiä vapareita, aina Argentiinaa ja Australiaa myöten, Kivistö kuvailee.

Kaffilan herkut valmistuvat edelleen Bokvillanissa ja vapaaehtoisten kotona. Bokvillanissa leijuukin usein tuoreen leivän ja pullan tuoksu.

– Tarjolla on aina joko kotileipureiden tekemiä tai täällä keittiössä valmistettuja herkkuja. Arkisin teemme myös kotiruokaa lounastajille ja välipalaa koululaisille, kertoo emäntä Tuija Sievänen.

Elokuussa alkanut koululaisten välipala on laajentunut Arabian nuorisotalon kanssa yhdessä toteutettavaksi iltapäivätoiminnaksi. 3-6-luokkalaisilla on nyt paikka, jossa viettää iltapäiviään välipalalla, läksyjä tehden, leikkien tai pelaillen.

– Täällä on mainioita koululaisia, joiden kanssa on kiva keksiä yhdessä tekemistä. Suosikkipuuhaa ovat ainakin piiloleikit ympäri Bokvillania ja perjantain leffailtapäivät, sanoo nuorisotyöntekijä Tuomas Rislakki.

Koska kyseessä on asukaskahvila, saa Kaffilassa olla kuin kotonaan. Ihan joka kulmalta ei löydykään kahvilaa, jossa saa syödä myös omia eväitä ja tarvittaessa tiskauskin hyväksytään maksuvälineenä.