Bokvillanin talotyöhuoneet

Huvila Bokvillanin yläkerrassa on kaksi huonetta jotka annetaan vuosittain 1-2 talotoimijan tai yhteisön käyttöön.

Huoneita voi käyttää työhuoneina, toimistona, yhteisön yhteisenä tilana tai vaikka salaisena luolana. Vuokraa huoneista ei makseta rahassa vaan yhteisöllisenä toimintana: talotoimijat osallistuvat ja tuovat oman lisänsä asukastalojen tapahtumiin ja toimintaan kukin omalla tavallaan ja oman toimintansa kautta. Asuminen huoneissa on kiellettyä.

2017 Bokvillaniin valittiin kaksi talotaiteilijaa; suunittelija Laura Havimo ja räppäri Jodarok eli Matti Salminen.

Laura Havimo toimii pukusuunnittelun, valokuvauksen ja stailauksen kentillä. Hän opiskelee Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa, mihin kirjoittaa ensi vuonna pukusuunnittelun opinnäytettään. Vuonna 2017 Laura ohjaa Bokvillanin vieraita satujen, elämysten, voimautumisen ja tiedon äärelle pukujen ja pukeutumisen kautta.
Matti Salminen on paremmin Jodarok nimellä tunnettu rap-musiikin moniottelija. Hänen ensimmäinen julkaisunsa oli Kemmuru EP vuonna 2002.  Hänen muita yhtyeitään on, pari mainitakseni; Aivovuoto, ja improvisaatio-ryhmä Freerap. Jodarok tekee myös soolomateriaalia ja esiintyy ympäri Suomea.  Matti Salminen on tehnyt käsikirjoituksia, musiikkivideoita, kuvataidetta, grafiikka ja nettisivuja, näytellyt, julkaissut levyjä, opettanut räppäämistä, myynyt keikkoja ja pyörittänyt studiota. Filosofiaksen Salminen esittää: on “pysyvästi vaiheessa” eli annan inspiraation viedä uusiin suuntiin. “ Matti salminen asettuu Bokvillanin ullakolle ideoimaan, kirjoittamaan ja hiomaan projektejaan studiokuntoon. Samasta tukikohdasta hän pyörittää Meiän musiikki levy-yhtiötä ja tekee kuvaan liittyviä töitä. Vuoden 2017 aikana järjestetään Bokvillanissa räppi-workshoppia, jossa autetaan nuoria kehittämään osaamistaan pidemmässä jatkumossa, omista lähtökohdistaan. Salminen myös osallistuu tapahtumiin ja järjestää esiintymisiä.
 
Bokvillanin talotyöhuoneiden haku avautuu taas 3. lokakuuta ja hakuaika umpeutuu 24.lokakuuta
Työhuonetta voi hakea joko yksin tai yhteisönä ja haussa suositaan yhteisölliseen taiteeseen tai toimintaan suuntautuneita tekijöitä. Haku tapahtuu vapaamuotoisesti sähköpostitse ja toivomme jokaisen hakijan tai hakijana toimivan yhteisön liittävän mukaan:
– esittelyn itsestään
– CV tai muu kertomus aiemmasta toiminnasta
– alustava suunnitelma tai ehdotus vuoden 2018 yhteisöllisestä toiminnasta Bokvillanilla
Haku on kaksivaiheinen ja osa hakijoista kutsutaan haastattelu-kierrokselle loka-marraskuussa.
Työhuonepaikkoja myönnetään 1-2 eikä päätöksistä voi valittaa.