Kääntöpaikan galleria: Leena Palonen – Runsas poimutus

Tämä näyttely on tehty hilpeästi paperia rypistäen ja taittaen. Paperi on käsitelty vedellä ja akvarellivärillä, väreistä nauttien. Taipaleeni ryppyakvarellien parissa alkoi jo kauan sitten, kun kerran hermostuin keskeneräiseen maalaukseen, rypistin sen ja uitin vesiastiassa. Tulos näytti paremmalta kuin alkuperäinen työ. Rupesin kokeilemaan, ja tein pieniä ja isoja ryppyakvarelleja, maton ja ryijyn kokoisiakin. Nyt on esillä jalostettu versio 4.0, kehystetty akvarellikollaasi.

Näyttely avoinna torstaisin klo 10-18. Muutoin Kääntöpaikan toiminnan yhteydessä.

 

8.3. Kääntöpaikalla naurujooga ja improa

NAURUJOOGA 8.3. KLO 14-15
Tervetuloa karistamaan stressiä Kääntikselle su 8.3.! Kello 14-15 on luvassa naurujoogaa. Mukaan liikkumiseen sopivat vaatteet, jooga-alusta ja vesipullo. Tunnin vetää naurujoogaohjaaja Jepa Pihlainen. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. (Mainosta saa levittää – mitä useampi nauraja, sen hauskempaa!) Ethän saavu flunssaisena – flunssat leviävät tunnetusti naurujoogassa tehokkaasti.
Tapahtumaan voi ilmoittautua facebookissa, https://www.facebook.com/events/628574620608731/, mutta mukaan mahtuu toki ilmoittautumattakin!

SANATON IMPROVISAATIO 8.3. KLO 15.30-18

Tervetuloa improvisoimaan ilman ymmärrettävän kielen sanoja. Meillä on aikaa 2,5 h, tila, soittimia (piano, rummut, tuo halutessasi omia soittimia mukaan) ja kehomme. Voimme tanssia, nauraa, laulaa tai puhua gibberishiksi, musisoida, lepäillä, olla vaan.

Lähtökohtana on tapahtuman ennaltamäärittelemättömyys ja toisten tilassa olevien kunnioittaminen sekä sitoutuminen siihen, ettemme puhu ymmärrettävää kieltä. Aiemmissa vastaavissa tapahtumissa on tanssittu, laulettu, joogattu, lepäilty, katseltu toisten tekemisiä… muoto on vapaa, tervetuloa tekemään yhdessä!

Tapahtuman aluksi määritämme tämän kerran säännöt ja aloitamme yhteisellä viiden minuutin hiljaisella meditaatiolla. Saavuthan ajoissa! Etenkin ensikertalaisen on hyvä kuulla ohjeistus kokonaan. Odotathan myöhästyessäsi tuulikaapissa 15.30-15.45, jotta alku saadaan sujumaan rauhallisesti. Jos et pääse saapumaan ennen tasan puolta kuutta, tervetuloa myöhemmin. Jätämme mattimyöhäsille tuulikaapin oveen kirjalliset ohjeet tapahtumasta. 🙂

Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin. Tervetuloa ♥

Tällä kerralla sanattoman lämppärinä on tarjolla naurujoogaa klo 14-15.

WORDLESS IMPRO

You are warmly welcome to improvise without talking with words. We have 2,5 hrs of time, the space, musical instruments (piano, drums, please bring your own instruments also) and our bodies. We can dance, laugh, sing or talk in gibberish, play music, rest, just be.

It is and can not predetermined what will happen. But we’ll appreciate the others building the happening with us and we will all be engaged to not speak with understandable languages. In previous sessions, we’ve been dancing, singing, doing yoga asanas, resting, watching what others are doing… the form is really free. Welcome to contribute and work it out together!

As a starting point we’ll clarify the rules of this time together and have a five minutes silent meditation. It is essential to arrive in time, especially for first-timers! If you arrive late, please wait in the vestibule from 3.30 pm to 3.45 pm to guarantee that rule clarifying and meditation will feel safe and meaningful. If you are unable to arrive before 3.30 pm, you can enter after 3.45. For late arriving people there will be written instructions at the door of Kääntöpaikka. 🙂

The event is free and open to everyone. As a non-verbal practice it will not be more difficult to non-native speakers of either Finnish or English. Please feel welcome ♥

If you want some kind of warm up before impro, our staff recommends laughter yoga session just before this at 2 pm – 3 pm at Kääntöpaikka. It is also free and you are welcome to join!

Bokvillanissa ma 23.2. lähtien taiteillaan 3-5-luokkalaisten kanssa

Hei taas kaikki Bokvillanin 3-5-luokkalaisten vanhemmat!

Iltapäivätoimintaa maanantaista 23.2. lähtien vahvistamaan saapuu Arto Arabian Nuorisotalolta. Arton omin sanoin:

”Tervetuloa mukaan! Olen suunnitellut toimintaa omien vahvuuksieni mukaan. Ts. Maanantaisin klo 14.30 Bokvillanissa taiteillaan! Kuvataidekurssillani tarkoituksena on tutustua taiteeseen kokonaisvaltaisesti pelaamisen, ryhmätyöskentelyn, suunnittelun ja koristelun kautta.”

Arton kuvataidekurssi
Maanantaisin 23.2. lähtien neljä kertaa
Klo 14.30 (kesto n. tunnin)
Kurssi on maksuton
Ei ennakkoilmoittautumista, tule vain mukaan!

 

Terveisin,
Tuomas Rislakki

Kantoliinatapaamiset Kääntöpaikalla tiistaisin

Kaikille lapsen ergonomisesta kantamisesta kiinnostuneille avoin kantoliinatapaaminen Kääntöpaikalla (Intiankatu 1) tiistaina 24.2. klo 10-13!
Keväät tapaamiset pidetään
tistaina 10.3.
tiistaina 24.3.
tiistaina 7.4.
tiistaina 21.4
tiistaina 5.5.
tiistaina 19.5.
Tervetuloa vapaamuotoiseen tapaamiseen juttelemaan, kyselemään ja jakamaan kokemuksia muiden kantajien sekä kantamisesta kiinnostuneiden kanssa. Paikalla on kantoliinatukihenkilö sekä mahdollisuus testata erilaisia kantovälineitä. Voit halutessasi ottaa myös omia kantovälineitäsi mukaan.

Hyvää syntymäpäivää Kaffila Bokvillan!

Vuosi sitten Ravintolapäivänä avattu asukaskahvila Kaffila Bokvillan juhlii yksivuotissynttäreitään sunnuntaina 15.2.2015.

Kaffila oli innokkaan vapaaehtoisporukan ponnistelujen tulos ja arabianrantalaisten joukossa pitkään elänyt haave. Vuodessa on tapahtunut paljon. Ensimmäisen kevään Kaffila pyöri puhtaasti vapaaehtoisvoimin.

– Elokuussa toiminta oli jo niin vakiintunutta, että Kaffilaan uskallettiin palkata määräaikainen työntekijä ja ottaa harjoittelijoita mukaan. Myös aukioloaikoja on lisätty hiljalleen ja tällä hetkellä Kaffila on auki jo neljänä päivänä viikossa, kertoo Arabian asukastalojen toiminnanjohtaja Jutta Kivistö.

Vapaaehtoistoiminta, voittoatavoittelemattomuus ja kaikille avoin toiminta Bokvillanissa ovat edelleen Kaffilalle tärkeitä tavoitteita.

-Meillä on aivan ihania vapareita! Viime aikoina olemme saaneet myös ison joukon kansainvälisiä vapareita, aina Argentiinaa ja Australiaa myöten, Kivistö kuvailee.

Kaffilan herkut valmistuvat edelleen Bokvillanissa ja vapaaehtoisten kotona. Bokvillanissa leijuukin usein tuoreen leivän ja pullan tuoksu.

– Tarjolla on aina joko kotileipureiden tekemiä tai täällä keittiössä valmistettuja herkkuja. Arkisin teemme myös kotiruokaa lounastajille ja välipalaa koululaisille, kertoo emäntä Tuija Sievänen.

Elokuussa alkanut koululaisten välipala on laajentunut Arabian nuorisotalon kanssa yhdessä toteutettavaksi iltapäivätoiminnaksi. 3-6-luokkalaisilla on nyt paikka, jossa viettää iltapäiviään välipalalla, läksyjä tehden, leikkien tai pelaillen.

– Täällä on mainioita koululaisia, joiden kanssa on kiva keksiä yhdessä tekemistä. Suosikkipuuhaa ovat ainakin piiloleikit ympäri Bokvillania ja perjantain leffailtapäivät, sanoo nuorisotyöntekijä Tuomas Rislakki.

Koska kyseessä on asukaskahvila, saa Kaffilassa olla kuin kotonaan. Ihan joka kulmalta ei löydykään kahvilaa, jossa saa syödä myös omia eväitä ja tarvittaessa tiskauskin hyväksytään maksuvälineenä.

Tapio Tuominen / Kuvia kuvien takaa Galleria Bokvillanissa

KUVIA KUVIEN TAKAA
Tapio Tuomisen piirroksia

21.1.2015 – 22.2.2015

Näyttelyssä esillä olevat teokset ovat syntyneet vuosien varrella useiden eri luonnoskirjojen
sivuille. Ainoatakaan niistä ei ole alun perin ajateltu näyttelyssä esitettäväksi. Näitä luonnoskirjoista
irrotettuja sivuja ei kuitenkaan voi nimittää luonnoksiksi, sillä niiden mukaan ei ole valmistettu
pidemmälle kehitettyjä teoksia. Lähtökohtiensa mukaan nämä teokset voikin jakaa karkeasti

1. Niiden avulla taiteilija etsii, tutkii ja kehittelee itselleen uusia kuvantekotekniikoita, jolloin
niiden tarkoitus on johtaa taiteilija uudistamaan ilmaisuaan.

2. Jos taiteilijalla on ollut luovassa työssään pidempi tauko, tällaisten pikkutöiden tekeminen
toimii valmistavana rituaalina, jonka avulla hankitaan tarvittava rohkeus tulevien
näyttelytöiden työstämiseen.

3. Tekeminen koetaan terapeuttisena, jolloin sen ainoa tarkoitus on kohentaa tekijänsä
mielentilaa eikä lopputuloksen laadulla ole suurtakaan merkitystä.

Teosten lähtökohdista johtuen niillä ei ole nimiä eivätkä niiden valmistumisvuodet ole jääneet edes
tekijänsä muistiin. Oletettavasti kuitenkin ne kaikki ajoittuvat 2000-luvun alkuun.

Näyttely on avoinna seuraavasti  / Galleriet är öppet / Exhibition is open:

ma/må/mon: 10-18
ke/ons/wed: 12-18
to/tors/thu: 12-18
su/sön/sun: 14-18

Galleria Bokvillan, Hämeentie 125, 00560 Helsinki
Lisätietoja: kimmokumela@gmail.com tai 040-7731743

Bokvillan on 1870-luvulla rakennettu kesähuvila, jonka historiallisesti arvokas päärakennus ja vehreä puutarhapiha on suojeltu asemakaavassa. Bokvillan on Arabianrannan asukastalot ry:n ylläpitämä. Galleria Bokvillan avautuu huvilan kahvila- ja kirjastotiloihin.

https://www.facebook.com/galleriabokvillan
http://artova.fi/muu-toiminta/galleria-bokvillan

Tervetuloa Jaetaan-juhliin 14.2.!

Jaetaan-juhlat ovat nimensä mukaisesti jakamisen juhlat. Näissä juhlissa kaikki ohjelma ja tarjoilu ovat sellaista, mitä joku haluaa jakaa toisten ihmisten kanssa ilman vaatimusta maksusta tai vaihdosta.

Juhlat pidetään Bokvillanissa, joka on kaunis ja tunnelmallinen paikka Arabianrannassa osoitteessa Hämeentie 125. Juhlat alkavat lauantaina 14.02.2015 kello 19.00 ja päättyvät kello 01.00 yöllä.

Illan ohjelmaan kuuluu:

– Vaarallinen romanssi
https://soundcloud.com/vaarallinen-romanssi/se-oikea
– Halttune (mies ja kitara)
https://soundcloud.com/search?q=halttune
– Minitarina-klubi
Puoli tuntia tarinan kerrontaa. Muutama kutsuttu tarinan kertoja, muutama spontaani kertoja
– Taidenäyttely
Kristiina Tikke Tuura on helsinkiläinen tilataitelija, jonka töiden materiaalina on roina, roska ja hylätty muovi. Bokvillanissa on näytteillä Tiken muoviteoksia. Juhlijat voivat kerätä kodeistaan ylimääräisen muoviroinan ja tuoda ne juhlapaikalle Tiken tulevia töitä varten. Esimerkiksi shampoo-, pesuaine-, ketsuppi- ym pullot ja risat lelut sekä kuulakärkikynät ovat tervetulleita.
– Illan DJ on Antti Laukkanen

Paikalta löytyy myös jaetaan-pöytä eli paikka, johon on mahdollista tuoda tavaroita, joita haluaa antaa toisille ihmisille ja josta voi ottaa tavaroita ilman rahaa tai vaihtoa. Jos pöydälle jää tavaraa, mitä kukaan ei vie mennessään, tapahtuman järjestäjät jakavat ne eteen päin.

Alkoholittomat juomat iltaan tarjoaa.Kännikapina.
https://www.facebook.com/Kannikapina

Ruokatarjoilu nyyttäripohjalta.
***Jos haluat tuoda ruokaa, ks. ohjeet lopussa.

Juhlat ovat K18 ja alkoholivapaat.

Tervetuloa 🙂

Jaetaan-juhlat järjestää Jaetaan-yhteisö, joka on vapaamuotoinen ja kaikille avoin yhteisö.
https://www.facebook.com/groups/jaetaan/
http://jaetaan-yhteiso.luofoorumi.com/

Tapahtuman yhteyshenkilö:

Antti Laukkanen
p. 045 638 2597
antti.laukkanen(at)gmail.com

*** Jaetaan-juhlien ruokatarjoilu tapahtuu nyyttäripohjalta. Kenelläkään ei kuitenkaan ole mitään velvollisuutta tuoda juhliin ruokaa. Riippumatta siitä, tuoko juhliin ruokaa vai ei, jokainen voi vapaasti nautia kaikesta juhlien tarjonnasta: ruoasta, juomasta, ohjelmasta ja hyvästä seurasta 🙂

Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen mukaan on luvallista järjestää julkiset nyyttärit. Kaikki tarjolle asetettava ruoka kulkee järjestäjien kautta. Tällä varmistamme tarjoilun laadun. Ethän laita omin päin mitään tarjolle, vaan anna tuomasi jollekin tapahtuman järjestäjistä. Ympäristökeskuksen mukaan jokainen ruoan tuoja kuitenkin vastaa itse tuomastaan ruoasta.

Juhliin voi tuoda mitä tahansa naposteltavaa ja syötävää avaamattomassa valmispakkauksessa. Hedelmät yms. käyvät sellaisenaan. Nämäkin ruoat kuitenkin asetetaan tarjolle ruokavastaavan kautta. Itse tehtyjä ruokia tai avattuja valmispakkauksia emme laita esille.

Ympäristökeskuksen yleisohje ruoantuojille oli: pitäkää kylmät ruoat kylminä, lämpimät lämpimänä ja muistakaa pestä kädet. Maalaisjärjellä siis pärjää.

Jos tiedät jo etukäteen tuovasi ruokaa, voit kirjoittaa, mitä aiot tuoda tämän tapahtuman seinälle tai kerro siitä sähköpostilla tai puhelimella minulle, niin lisään tiedot seinälle. Näin ihmiset voivat välttää tuomasta samoja ruokia ja saamme ruokatarjoiluun monipuolisuutta. Ruokaa voi silti tuoda paikalle etukäteen ilmoittamattakin. Tämäkin ruoka asetetaan kuitenkin tarjolle tapahtuman järjestäjien kautta.

Juhlapaikalla on keittiö, jossa on jääkaappi, jossa tuomiaan ruokia voi säilyttää kylmässä. Pakastinta meidän käyttöömme ei ole. Pakasteita ei siis kannata tuoda. Keittiössä voi myös lämmittää tuomiaan ruokia.

Terveisin,
Antti Laukkanen
p. 045 638 2597
antti.laukkanen@gmail.com

Jaetaan-juhlien tapahtuman kuvan kuvaaja: Janine.
Kuvan nimi: Tea Party for Two.
Kuva julkaistu Creative Commons lisenssillä (CC BY-NC-ND 2.0)
Alkuperäinen kuva, lisenssin yksityiskohdat ja muut oleelliset tiedot löytyvät osoitteesta:
http://www.flickr.com/photos/pinkcotton/3830991947/in/photolist-8waAb8-6QwQri-6uZU56-gkiPdx-85qHSc-6voQ7g-2Pz5WD-5WN69B-3oY3ui-7LV3Ur-7MoUhL-H4arL-9bGzLE-iZBXAh-6gQ86N-ci4muE-2HWrTo-7boMdw-7b13pE-83hRB1-fNEySp-4kF34T-a6X7vU-ffpyzh-7MoUoy-3DwENC-8NDmWa-58kzBB-58pJgG-58kyF4-58ky9K-5u71tY-biVJLV-ojbPRb-hMvpym-7mHr4p-7weqsy-7g8Nxm-gHYFC3-bqLnUq-7dJvJZ-9q9Zcz-b2e2Et-cAFTu1-aA8pUj-7mHrtX-bzLyo3-64b6BZ-b5HxNn-r5jpq

Naurujoogaa ja sanaton impro Kääntöpaikalla

Tervetuloa karistamaan stressiä Kääntikselle su 15.2. naurujoogan avulla. Mukaan liikkumiseen sopivat vaatteet, jooga-alusta ja vesipullo. Tunnin vetää naurujoogaohjaaja Jepa Pihlainen. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Ethän saavu flunssaisena – flunssat leviävät tunnetusti naurujoogassa tehokkaasti.

Naurujoogan jälkeen tilassa on tarjolla sanatonta improvisaatiota – niin ikään avoin ja maksuton tilaisuus – jonne olet toki myös kovin tervetullut. Impron info:https://www.facebook.com/events/318952961634311/

(In English, see below)

Tervetuloa improvisoimaan ilman ymmärrettävän kielen sanoja. Meillä on aikaa 2,5 h, tila, soittimia (piano, rummut, tuo halutessasi omia soittimia mukaan) ja kehomme. Voimme tanssia, nauraa, laulaa tai puhua gibberishiksi, musisoida, lepäillä, olla vaan.

Lähtökohtana on tapahtuman ennaltamäärittelemättömyys ja toisten tilassa olevien kunnioittaminen sekä sitoutuminen siihen, ettemme puhu ymmärrettävää kieltä. Aiemmissa vastaavissa tapahtumissa on tanssittu, laulettu, joogattu, lepäilty, katseltu toisten tekemisiä… muoto on vapaa, tervetuloa tekemään yhdessä!

Tapahtuman aluksi määritämme tämän kerran säännöt ja aloitamme yhteisellä viiden minuutin hiljaisella meditaatiolla. Saavuthan ajoissa! Etenkin ensikertalaisen on hyvä kuulla ohjeistus kokonaan. Odotathan myöhästyessäsi tuulikaapissa 15.30-15.45, jotta alku saadaan sujumaan rauhallisesti. Jos et pääse saapumaan ennen tasan puolta kuutta, tervetuloa myöhemmin. Jätämme mattimyöhäsille tuulikaapin oveen kirjalliset ohjeet tapahtumasta. 🙂

Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin. Tervetuloa ♥

Tällä kerralla sanattoman lämppärinä on tarjolla naurujoogaa klo 14-15,https://www.facebook.com/events/1543956699221301/

 

You are warmly welcome to improvise without talking with words. We have 2,5 hrs of time, the space, musical instruments (piano, drums, please bring your own instruments also) and our bodies. We can dance, laugh, sing or talk in gibberish, play music, rest, just be.

It is and can not predetermined what will happen. But we’ll appreciate the others building the happening with us and we will all be engaged to not speak with understandable languages. In previous sessions, we’ve been dancing, singing, doing yoga asanas, resting, watching what others are doing… the form is really free. Welcome to contribute and work it out together!

As a starting point we’ll clarify the rules of this time together and have a five minutes silent meditation. It is essential to arrive in time, especially for first-timers! If you arrive late, please wait in the vestibule from 3.30 pm to 3.45 pm to guarantee that rule clarifying and meditation will feel safe and meaningful. If you are unable to arrive before 3.30 pm, you can enter after 3.45. For late arriving people there will be written instructions at the door of Kääntöpaikka. 🙂

The event is free and open to everyone. As a non-verbal practice it will not be more difficult to non-native speakers of either Finnish or English. Please feel welcome ♥

If you want some kind of warm up before impro, our staff recommends laughter yoga session just before this at 2 pm – 3 pm at Kääntöpaikka. It is also free and you are welcome to join!