Keskustelua demonetisaatiosta ja kommunisaatiosta

Tiistaina 9.2.
Klo 18–20
Bokvillan 
Hämeentie 125

Another Financial system & Money for Finland.

Want to strengthen new economy and solidarity economy building, and through this a furthering of our commons?

Welcome to this discussion series as part of a process calling together interested in discussing and promoting alternatives to our current money system!

Our fourth discussion is around Demonetization and communisation.

Johdantoa ja keskustelua demonetisaation ja kommunisaaton käsitteistä ja käytännöistä.

Short introduction and discussion on the concepts and practices of demonetization and communisation.

Käytännön toimintaryhmät esittäytyvät, järjestäytyvät paikallaolojoiden kesken kehittämään tekemistään ja lopuksi yhteinen keskustelu toimintaryhmien sessioiden pohjalta. Teemoina mukana: jakamisen sähköinen välittäjä –ohjelman tekninen ja poliittinen kehittäminen; ruontuotanto ja kommuuni; uuden kommunistisen julkaisun väen väen toimitus; Jaetaan –bileet; sekä muut mukaan ilmoittautuvat teemat.

Practical action groups introduce themselves, organize to develop their practices with people participating and based on these sessions there is a common discussion at the end. Themes: the technical and political use of digital mediations of sharing; food production and commune; communist journal väen väki; Jaetaan party; and other possible groups that come forward.

Keskustelukieli suomi/englanti osallistujien mukaan.

Language Finnish/English depending on the participants.

Tervetuloa!

Welcome!

See for more: http://www.commons.fi/discussion-series-another-financial-system-money-finland.

Welcome to join the Fb group of the initiative aswell! : https://www.facebook.com/groups/1091323990891747/

Vielä ehtii mukaan joogaamaan! Yin-joogaa, koululaisjoogaa ja vijnanaa

Tervetuloa joogaamaan Arabian asukastaloille! Meiltä löytyy joogaa moneen makuun ja myös perheen koululaisille on oma ryhmä.

Koululaiskoogaa 3–6-luokkalaisille
Tiistaisin klo 16.00–16.45
19.1- 29.3. (10 krt)
Ei opetusta 23.2.
Tila Kääntöpaikka Sali
Ohjaaja Crista Soskolne
Hinta 79 €
Ilmoittautuminen ja lisätiedot
crista.soskolne@gmail.com

Käymme läpi joogaliikkeitä ja teemme keskittymisharjoitteita ryhmässä, pareittain ja itsenäisesti. Jooga antaa hyvän perustan kehonhallinnalle ja auttaa näin kasvavaa kehoa ja mieltä. Se tukee myös muita liikunnallisia harrastuksia. Hiljentyminen ja jooga auttavat keskittymisessä ja mielen hallinnassa jokaisen omista lähtökohdista käsin. Tule liikkumaan yhdessä! Oma matto mukaan!

 

Vijnanajooga
Keskiviikkoisin
Klo 19-20.30
24.2.-25.5.2016 (14 krt)
Paikka: Bokvillan Sali, Hämeentie 125
Ohjaaja: Crista Soskolne
Hinta: 159€ koko kevät tai 12€/krt

Kevään kurssilla syvennämme vijnanajoogaharjoittelun perustaa. Joka tunnilla on oma teemansa eli perehdymme eri liikeryhmiin (aurinkotervehdykset, seisomaliikkeet, käsillä olevat liikkeet sekä eteen- ja taaksepäintaivutukset jne.) Harjoittelemme yksinkertaista ”Just Sitting” -hiljentymismenetelmää. Tutustumme ja syvennämme ymmärrystämme vijnanajoogan erityispiirteestä, vayu- hengityksestä, jonka avulla linjaamme kehoamme sisältäpäin liikeharjoituksen aikana. Tutustumme myös vaihtelevasti erilaisiin hengitysharjoituksiin keskittyen rentouttamaan kehoa yöunta ajatellen. Etenemme askel askeleelta jokaisen osallistujan omista lähtökohdista käsin, joten osallistuaksesi et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta. Aikaisemmin jooganneille kurssi on hyvä johdatus vijnanajoogaan. Vijnanajooga auttaa esimerkiksi nivel-, hartia- ja selkävaivoissa. Se kehittää muun muassa keskittymiskykyä sekä rentouttaa ja rauhoittaa kehoa sekä mieltä.

Bokvillanissa ovat käytössä joogamatot, viltit, palikat ja vyöt.

Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset kurssille: crista.soskolne@gmail.com

Rentouttava Yin-jooga
Maanantaisin klo 19.45–21.00 7.9.–7.12. (14 kertaa)
Tila Bokvillan Sali
Ohjaaja Kaisa Kärkkäinen
Hinta 159 €
Ilmoittautuminen ja lisätiedot kaisajosefiina@gmail.com

Kevään yin-joogakurssi johdattelee sinut elinvoimasi lähteille rentouttavan ja hitaan joogaharjoituksen avulla. Kevään teemana on oppia kuuntemaan omaa sisäistä viisautta ja voimaantua sen avulla. Yin-joogan avulla voit kehittää myötätuntoasi ja kärsivällisyyttäsi Se voi myös parantaa unesi laatua, stressinhallintakykyäsi sekä kehosi liikkuvuutta.

Matkamuistoja – Riitta Kärkkäisen akvarelleja Kääntöpaikan galleriassa tammikuussa 2016

Tammikuussa 2016 Kääntöpaikalla
Matkamuistoja
Riitta Kärkkäisen akvarelleja

Kääntöpaikan yläsalissa on esillä mm. taidematkoilla maalaamiani akvarelleja ja muita maalauksia. Tule katsomaan aurinkoisia kuvia ja haaveilemaan matkasta tai valon palaamisesta näillekin leveysasteille. Valoisat ajat ovat taas tulossa. Pääset tutustumaan näyttelyyn 11. tammikuuta alkaen Kääntöpaikan Avoimien Ovien aikana torstaisin klo 10-­18.

Tervetuloa!

TAUSTATIETOJA

Olen aina ollut kiinnostunut maalaamisesta ja piirtämisestä ja niitä olenkin harrastanut aktiivisesti eri kursseilla n. 40 vuoden aikana. Opiskelujeni jälkeen halusin ylläpitää rakasta harrastustani ja aloin työn ohessa käymään erilaisilla alaan liittyvillä kursseilla mm. työväen­ ja aikuisopistoissa sekä maalauskursseilla. Mm. öljyvärimaalaus, kuvanveisto, grafiikka ja keramiikka kuuluivat repertuaariini. Opiskelin aikuisopiskelijana öljyvärimaalausta Vapaassa taidekoulussa 1990­luvun alussa ja Haagan taideseuraan liityin vuonna 2010.

Akvarelleja aloin enenevässä määrin maalaamaan taideystävien kanssa 2000-­luvun alussa. Vuodesta 2009 lähtien olen maalannut säännöllisesti taidemaalari Irja Tikan vetämässä Aurinkomaalarit­ryhmässä Helsingissä. Käyn myös Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen järjestämissä Akvarelli­Killan maalausilloissa ja erilaisilla lyhytkursseilla. On ilo saada opetusta erilaisilta opettajilta. Oppimista ja kehittymisen varaa on loputtomasti.

Edellä mainittujen kurssien lisäksi olen vuosien mittaan käynyt kesäkursseilla eri puolella Suomea, mm. Joutsenossa ja Suomenlinnassa. Taidematkat ulkomaille ovat olleet taiteellisesti ja muutenkin todella antoisia. Olen toistaiseksi maalannut Espanjassa Kataloniassa, Kreikassa Santorinilla ja Kroatiassa taideristeilyllä Dalmatian saaristossa. Aurinkomaalareitten oma maalausmatka kohdistui Roomaan syksyllä 2014.

Mihin seuraava maalausmatka suuntautuneekaan?