Emilia Hakulisen teoksia Kääntöpaikan Galleriatilassa toukokuussa

Emilia Hakulinen
Pysäytyskuvia
2.-30.5.2024
Haihtuvat ja hetkelliset, väreilevät näkymät muuttuvat koko ajan. Kuva pinnalla ja käsinkosketeltava fyysinen tila ovat läsnä yhtä aikaa, mutta toinen on vain sekuntien päästä uusi. Pysäytyskuvia on yritys pysäyttää välähdys ja ottaa kuvakaappaus muuttuvasta valosta. Valo muovaa arkisia hetkiä sattumanvaraisesti, luo kauniita muotoja rumaan, piirtää uudet ääriviivat ja leikkii väreillä. Koska kokonaista kuvaa ei ehdi tavoittaa, häivähdyksistä voi ikuistaa vain pienet palaset. Rajattujennäkymien kautta katsoja voi upota mielessään kuvasta aukeavaan tilaan, täydentää paikan ääriviivat ja aistia ympäröivän tunnelman, lämmön ja äänet.
Emilia Hakulinen on helsinkiläinen arkkitehti, jota kiehtoo valo, varjo ja rakennetun ympäristön jatkuva muutos. Hän ilahtuu kauniista yksityiskohdista, utuisista pastellinvärisistä maisemista ja aidoista materiaaleista. Kotonaan hän on luonnossa liikkuessaan ja tuskin koskaan lopettaa kauniiden kivien keräilyä.
Pysäytyskuvia esittelee akvarellimaista metalligrafiikkaa ja yhden laatan kohopainografiikkaa.
Monissa kuvissa toistuvat tilalliset elementit yhdistettynä orgaaniseen ja elävään valoon. Työt koettavat tavoittaa pehmeinä siivilöityviä sävyjä, haparoivia ääriviivoja, sokaisevaa kimmellystä ja kirkkaita välähdyksiä.
Yhteydenotot: emiliahakulinen(at)gmail.com