Se pyörii – Anni Sovalan maalauksia esillä Kääntöpaikan galleriassa lokakuun ajan

Se pyöriiAnni Sovalan maalauksia 

Kääntöpaikan Galleria
Intiankatu 1, Arabianranta

Anni Sovala kertoo näyttelystään näin:
”Olen 79 vuotias käsityönopettaja. Jo kansakoulussa ja oppikouluaikana piirtäminen ja mm. saven muotoilu olivat mieliharrastuksiani. Opettaja neuvoi kuitenkin opiskelemaan jotain konkreettisempaa leivän eteen. Työni tein ensin pukuompelun opettajana ja sitten vanhustyön organisoijana ja kehittäjänä. Eläkkeelle jäätyäni saatoin omistautua perheelleni ja rakkaalle taideharrastukselleni.

Olen opiskellut lukuisten kuvataideopettajien ohjauksessa taideilmaisua eri menetelmillä Helsingin työväenopistossa ja Itä-Helsingin taideseuran kursseilla. Viime aikoina olen keskittynyt öljyvärin ja akryylivärien käyttöön. Olen osallistunut vuosittain lukuisiin yhteisnäyttelyihin ja pitänyt muutaman oman näyttelyn.

Luonto on ollut minulle innoituksen, mutta myös levon lähde. Toisaalta suuren maailman vaikeasti vastattavat haasteet eivät jätä minua rauhaan. Teosten abstraktiin toteuttamiseen pyrkiminenkin on osin pakoa todelli-suudesta.

Ympyrä muotona on kiinnostava. Olen käyttänyt sitä toistuvasti maalauksissani. Milloin se on ollut keskeinen kuvio, milloin muiden, usein geometristen muotojen joukossa. Koska palaan siihen aina uudelleen, mietin kuvaako ympyrä minulle turvaa kuin kädet ympärilläni, vai merkitsenkö sillä yksityisen minän aluetta. Syvempään pohdiskeluun ympyrä-kuvion valinnasta ei silti ole aihetta. Sillä näiden töiden tekeminen on ollut hauskaa leikittelyä muodoilla ja mahdollistanut myös vapaan värien käytön. Vaikka maalaan usein myös luontoaiheita ja jotain kantaaottavaakin, valitsin tähän näyttelyyn ympyrä-aiheisia töitä muutamalta viime vuodelta. Se pyörii!”