Bokvillanin talotyöhuoneiden haku avautuu taas 3. lokakuuta ja hakuaika umpeutuu kolmen viikon kuluttua, 24.lokakuuta

Huvila Bokvillanin yläkerrassa on kaksi huonetta jotka annetaan vuosittain 1-2 talotoimijan tai yhteisön käyttöön.

Huoneita voi käyttää työhuoneina, toimistona, yhteisön yhteisenä tilana tai vaikka salaisena luolana. Vuokraa huoneista ei makseta rahassa vaan yhteisöllisenä toimintana: talotoimijat osallistuvat ja tuovat oman lisänsä asukastalojen tapahtumiin ja toimintaan kukin omalla tavallaan ja oman toimintansa kautta. Asuminen huoneissa on kiellettyä.

Bokvillanin talotyöhuoneiden haku avautuu taas 3. lokakuuta ja hakuaika umpeutuu kolmen viikon kuluttua, 24.lokakuuta.

Työhuoneisiin valitaan toimijat kalenterivuodeksi 2018.

Työhuonetta voi hakea joko yksin tai yhteisönä ja haussa suositaan yhteisölliseen taiteeseen tai toimintaan suuntautuneita tekijöitä. Haku tapahtuu vapaamuotoisesti sähköpostitse ja toivomme jokaisen hakijan tai hakijana toimivan yhteisön liittävän mukaan:

– esittelyn itsestään

– CV tai muu kertomus aiemmasta toiminnasta

– alustava suunnitelma tai ehdotus vuoden 2018 yhteisöllisestä toiminnasta Bokvillanilla.

 

Hakemukset liitteineen voi lähettää sähköpostitse arabianasukastalot@gmail.com tai halutessaan Arabian asukastalot ry, Intiankatu 1, 00560 Helsinki. Hakemuksen tulee olla perillä 24.lokakuuta. Vastaamme ensisijaisesti sähköpostitse emmekä sitoudu palauttamaan hakemuksia tai niiden liitteitä.

 

Haku on kaksivaiheinen ja osa hakijoista kutsutaan haastattelu-kierrokselle marraskuun alkupuolelle. Päätös työhuonepaikasta annetaan joulukuun alkupuolella.

Työhuonepaikkoja myönnetään 1-2 eikä päätöksistä voi valittaa.

 

 

Huvila Bokvillan on viehättävä 1870-luvun puuhuvila, jonka kirjakauppias Edlund rakennutti 1870-luvulla kesähuvilaksi Itäisen Viertotien varteen Toukolan esikaupunkialueelle, kauas kaupungin vilskeestä. Kirjakauppiaan mukaan Bokvillaniksi nimetty huvila muutettiin talviasuttavaksi jo seuraavan sukupolven aikana. Omistajavaihdoksen jälkeen 1918 Bokvillanista tuli vuosikymmenien ajaksi Arabian posliinitehtaan johtajien edustava koti. Päärakennus laajennettiin ja uudistettiin perusteellisesti arkkitehti Erik Lindroosin suunnitelmien mukaan 1948-49. Pihapiiriin kuuluneet talousrakennukset on aikojen kuluessa purettu, mutta hyvin säilynyt, historiallisesti arvokas päärakennus ja vehreä puutarhapiha on suojeltu asemakaavassa.

Bokvillan kunnostettiin 2010 – 2012 Arabian alueen asukkaiden juhla- ja kerhotiloiksi. Sisätiloiltaan pääosin 1940-luvun lopun asuun kunnostettu huvila avattiin asukkaiden käyttöön lauantaina 14.9.2013. Arabian asukasttalot ry järjestää Arabian Palveluiden kanssa solmitus yhteistyösopimuksen nojalla Bokvillanin ja Kääntöpaikan tiloissa kurssitoimintaa, avoimia ja maksuttomia tapahtumia, tukee asukkaiden ryhmätoimintaa, ylläpitää maksuttomia kerhoja, pitää yllä omatoimitiloja sekä hoitaa asukaskahvilaa. Tiloja myös vuokrataan yksityistilaisuuksiin, joka voi jossain tapauksissa rajoittaa talotoimijan työhuoneen käyttöä.Talotoimijan työhuoneet sijaitsevat Bokvillanin toisessa kerroksessa. Sijainti ei ole esteetön eli yläkertaan ei valitettavasti ole hissiä tai henkilökuljetinta. Yläkerrasta löytyy pikkukeittiö ja vessa (alakerran vessojen lisäksi), mutta huoneissa ei ole omaa vesipistettä. Bokvillanille voi tulla tutustumaan maanantaisin klo10-18, mutta käynti talotaiteilijoiden työhuoneissa tulee aina sopia erikseen. Hakemuksia voi myös tuoda henkilökohtaisesti tai niistä voi tiedustella henkilökohtaisesti torstaisin klo10-18 Kääntöpaikalla,mutta silloin taloesittelyt Bokvillanilla eivät ole mahdollisia.Lisätiedot ja tiedustelut Eija/ Arabianasukastalot@gmail.com

 

2017 Bokvillaniin valittiin kaksi talotaiteilijaa; suunittelija Laura Havimo ja räppäri Jodarok eli Matti Salminen.

Laura Havimo toimii pukusuunnittelun, valokuvauksen ja stailauksen kentillä. Hän opiskelee Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa, jonne kirjoittaa pukusuunnittelun opinnäytettään. Vuonna 2017 Laura ohjaa Bokvillanin vieraita satujen, elämysten, voimautumisen ja tiedon äärelle pukujen ja pukeutumisen kautta.

Matti Salminen on paremmin Jodarok nimellä tunnettu rap-musiikin moniottelija. Hänen ensimmäinen julkaisunsa oli Kemmuru EP vuonna 2002.  Hänen muita yhtyeitään on, pari mainitakseni; Aivovuoto, ja improvisaatio-ryhmä Freerap. Jodarok tekee myös soolomateriaalia ja esiintyy ympäri Suomea.  Matti Salminen on tehnyt käsikirjoituksia, musiikkivideoita, kuvataidetta, grafiikka ja nettisivuja, näytellyt, julkaissut levyjä, opettanut räppäämistä, myynyt keikkoja ja pyörittänyt studiota. Filosofiaksen Salminen esittää: on “pysyvästi vaiheessa” eli annan inspiraation viedä uusiin suuntiin. “ Matti salminen asettuu Bokvillanin ullakolle ideoimaan, kirjoittamaan ja hiomaan projektejaan studiokuntoon. Samasta tukikohdasta hän pyörittää Meiän musiikki levy-yhtiötä ja tekee kuvaan liittyviä töitä. Vuoden 2017 aikana järjestetään Bokvillanissa räppi-workshoppia, jossa autetaan nuoria kehittämään osaamistaan pidemmässä jatkumossa, omista lähtökohdistaan. Salminen myös osallistuu tapahtumiin ja järjestää esiintymisiä.