FAR: Mini toolkit + Picnic torstaina 20.7.2017 @ Kääntöpaikka ja sen piha klo17:30 eteenpäin

FAR: Mini toolkit + Picnic

torstaina 20.7.2017

@ Kääntöpaikka ja sen piha
klo. 17:30 eteenpäinFAR ILTAKOULU = Feministinen ja antirasistinen iltakoulu

FAR Iltakoulu on Helsingissä toimiva omatoiminen alusta feministiselle ja antirasistiselle oppimiselle. FAR Iltakoulu aloitti toimintansa tammikuussa 2017 ja pyrkii järjestämään oppimis- ja jakamissessioita mahdollisimman säännöllisesti.

Kesän seuraava FAR sessio koostuu kahdesta osasta: lyhyehköstä arki elämässämme käyttämiemme feminististen ja antirasististen työkalujen jakamisesta sekä picnicistä!

Tapaamisen ensimmäiset kaksi tuntia käytämme keskusteluun siitä millaisia tekniikoita, metodeja, työkaluja ja vastarinnan keinoja käytämme (tai tahtoisimme oppia käyttämään) suhteessa seksismiin, rasismiin, homo-, kseno- ja transfobiaan sekä muihin sorron muotoihin arkipäivissämme. Keskustelussa painotetaan erilaisten kokemusten kuulemista ja huomioon ottoa. Jokainen voi itse päättää millaisen ja miten pieni- tai suurimuotoisen työkalun haluaa jakaa muiden kanssa. Voi myös halutessaan tulla vain kuuntelemaan ja oppimaan tekniikoita muilta. Keskustelun on tarkoitus tukea ja kannustaa meistä jokaista puuttumaan arkipäivissämme näkemiimme, kokemiimme ja todistamiimme sorron muotoihin.

Picnicöinnin ja vapaamuotoisen seurustelun aloitamme klo. 19:30. Olet tervetullut osallistumaan picnicille vaikket olisikaan ollut tapaamisen ensimmäisessä osiossa tai FAR:issa koskaan aiemmin. Picnicin on tarkoitus mahdollistaa feministien ja anti-rasistien tapaaminen, toisiinsa tutustuminen ja verkostoituminen, sekä ihan vaan yhdessä hengailu. Jatkamme picnicöintiä niin pitkälle iltaan kuin porukkaa riittää ja sää sallii. Voit siis viipyä juuri niin pitkään kuin haluat. Tuo mukanasi omat eväät ja juomat sekä mahdollisuuksien mukaan myös jotain yhteiseksi jaettavaksi.

Picnic järjestetään sään salliessa ulkona, joten tila ei ole suljettu. Pidetään kuitenkin yhdessä huolta siitä, että picnic olisi kaikille osallistujille mahdollisimman turvallinen tilanne;
– älä tee oletuksia kenenkään identiteetistä
– älä ota videoita tai kuvia kysymättä lupaa
– rasistista, homofobista, transfobista ja seksististä käyttäytymistä ei hyväksytä

Kääntöpaikan esteettömyystiedot: tila on pyörätuoli esteetön, samoin tilan vessa.
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!T: session vetäjät, Aino ja Anniina