Hyvää syntymäpäivää Kaffila Bokvillan!

Vuosi sitten Ravintolapäivänä avattu asukaskahvila Kaffila Bokvillan juhlii yksivuotissynttäreitään sunnuntaina 15.2.2015.

Kaffila oli innokkaan vapaaehtoisporukan ponnistelujen tulos ja arabianrantalaisten joukossa pitkään elänyt haave. Vuodessa on tapahtunut paljon. Ensimmäisen kevään Kaffila pyöri puhtaasti vapaaehtoisvoimin.

– Elokuussa toiminta oli jo niin vakiintunutta, että Kaffilaan uskallettiin palkata määräaikainen työntekijä ja ottaa harjoittelijoita mukaan. Myös aukioloaikoja on lisätty hiljalleen ja tällä hetkellä Kaffila on auki jo neljänä päivänä viikossa, kertoo Arabian asukastalojen toiminnanjohtaja Jutta Kivistö.

Vapaaehtoistoiminta, voittoatavoittelemattomuus ja kaikille avoin toiminta Bokvillanissa ovat edelleen Kaffilalle tärkeitä tavoitteita.

-Meillä on aivan ihania vapareita! Viime aikoina olemme saaneet myös ison joukon kansainvälisiä vapareita, aina Argentiinaa ja Australiaa myöten, Kivistö kuvailee.

Kaffilan herkut valmistuvat edelleen Bokvillanissa ja vapaaehtoisten kotona. Bokvillanissa leijuukin usein tuoreen leivän ja pullan tuoksu.

– Tarjolla on aina joko kotileipureiden tekemiä tai täällä keittiössä valmistettuja herkkuja. Arkisin teemme myös kotiruokaa lounastajille ja välipalaa koululaisille, kertoo emäntä Tuija Sievänen.

Elokuussa alkanut koululaisten välipala on laajentunut Arabian nuorisotalon kanssa yhdessä toteutettavaksi iltapäivätoiminnaksi. 3-6-luokkalaisilla on nyt paikka, jossa viettää iltapäiviään välipalalla, läksyjä tehden, leikkien tai pelaillen.

– Täällä on mainioita koululaisia, joiden kanssa on kiva keksiä yhdessä tekemistä. Suosikkipuuhaa ovat ainakin piiloleikit ympäri Bokvillania ja perjantain leffailtapäivät, sanoo nuorisotyöntekijä Tuomas Rislakki.

Koska kyseessä on asukaskahvila, saa Kaffilassa olla kuin kotonaan. Ihan joka kulmalta ei löydykään kahvilaa, jossa saa syödä myös omia eväitä ja tarvittaessa tiskauskin hyväksytään maksuvälineenä.