Kääntöpaikan galleriatilan marraskuu: Helena Taskinen ja Olli Uskali

1.11.2022 | | Taide

Kuvataidenäyttely KAHTA VALOA Kääntöpaikan galleriatilassa

Helena Taskinen

Olen harrastanut maalausta 1980-luvun lopulta, viime vuosina pääasiassa vesiohenteisilla öljyväreillä. Harrastuksen tukena ovat olleet maalauskurssit ja -työpajat sekä Helsingin taiteilijaseuran kurssikeskuksessa että Helsingin työväenopistossa. Suoritin myös Aikuisten taiteen perusopetuksen visuaalisten taiteiden kuvataiteen yleisen oppimäärän Helsingin Taiteilijaseuran kuvataidekoulussa 2010-2014. 

Maalatessani lähden jostain kiinnostavasta näkymästä, kuvasta tai tunnelmasta, josta yritän ottaa kiinni kuin katoavasta unikuvasta. Monesti teen esittävistä kuvista abstrakteja versioita samassa värimaailmassa. Aiheet ja teemat vaihtelevat, nyt on mukana maisemallisia ja kukkaisia teemoja.

Olli Uskali
Helsinkiläinen taidemaalari
Maalaan spontaanisti ja intuitiivisesti havainnosta, muistoista ja mielen syövereistä. Aiheinani on viime aikoina ollut Unikot, hortensiat, mielikuvituskukat ja ei esittävät aiheet. Pyrin ilmaisussani rentouteen ja omaan näkemykseeni aiheesta. Abstraktissa ilmaisussa minua kiinnostaa väri ja sen monipuolisuus, sekä yleisön näkemykset ja kokemukset teoksistani. 90-luvulla harrastin graffitimaalausta ja graffiti- piirtämistä. Maalaan lähes päivittäin Helsingin Arabiassa työhuoneellani. Musiikin kuuntelu antaa minulle virtaa ja myös inspiraatiota. Käytän öljyvärejä, akryyleja, spraymaaleja sekä myös piirrän paljon. Olen käynyt Vapaan Taidekoulun 2014-2019, josta valmistuin Taidemaalariksi. Vapaa-ajalla tykkään matkustella ja ulkoilla koirani kanssa. Valo ja Varjo kiehtoo…
 ______________
Yhteydenotot:
Helena Taskinen, helena.k.taskinen(at)gmail.com
040 5815523
Olli Uskali
olli.uskali(at)gmail.com
0443536771
 _______________
Kääntöpaikan galleriatila, Intiankatu 1
Aukioloajat marraskuussa: MA 11–14.30, TI 8–15, KE 9–14, TO 10–18, PE 10–14, SU 17.30–19.30