Matkamuistoja – Riitta Kärkkäisen akvarelleja Kääntöpaikan galleriassa tammikuussa 2016

Tammikuussa 2016 Kääntöpaikalla
Matkamuistoja
Riitta Kärkkäisen akvarelleja

Kääntöpaikan yläsalissa on esillä mm. taidematkoilla maalaamiani akvarelleja ja muita maalauksia. Tule katsomaan aurinkoisia kuvia ja haaveilemaan matkasta tai valon palaamisesta näillekin leveysasteille. Valoisat ajat ovat taas tulossa. Pääset tutustumaan näyttelyyn 11. tammikuuta alkaen Kääntöpaikan Avoimien Ovien aikana torstaisin klo 10-­18.

Tervetuloa!

TAUSTATIETOJA

Olen aina ollut kiinnostunut maalaamisesta ja piirtämisestä ja niitä olenkin harrastanut aktiivisesti eri kursseilla n. 40 vuoden aikana. Opiskelujeni jälkeen halusin ylläpitää rakasta harrastustani ja aloin työn ohessa käymään erilaisilla alaan liittyvillä kursseilla mm. työväen­ ja aikuisopistoissa sekä maalauskursseilla. Mm. öljyvärimaalaus, kuvanveisto, grafiikka ja keramiikka kuuluivat repertuaariini. Opiskelin aikuisopiskelijana öljyvärimaalausta Vapaassa taidekoulussa 1990­luvun alussa ja Haagan taideseuraan liityin vuonna 2010.

Akvarelleja aloin enenevässä määrin maalaamaan taideystävien kanssa 2000-­luvun alussa. Vuodesta 2009 lähtien olen maalannut säännöllisesti taidemaalari Irja Tikan vetämässä Aurinkomaalarit­ryhmässä Helsingissä. Käyn myös Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen järjestämissä Akvarelli­Killan maalausilloissa ja erilaisilla lyhytkursseilla. On ilo saada opetusta erilaisilta opettajilta. Oppimista ja kehittymisen varaa on loputtomasti.

Edellä mainittujen kurssien lisäksi olen vuosien mittaan käynyt kesäkursseilla eri puolella Suomea, mm. Joutsenossa ja Suomenlinnassa. Taidematkat ulkomaille ovat olleet taiteellisesti ja muutenkin todella antoisia. Olen toistaiseksi maalannut Espanjassa Kataloniassa, Kreikassa Santorinilla ja Kroatiassa taideristeilyllä Dalmatian saaristossa. Aurinkomaalareitten oma maalausmatka kohdistui Roomaan syksyllä 2014.

Mihin seuraava maalausmatka suuntautuneekaan?