Vuonna 2016 Bokvillanissa kasvatetaan lohikäärmeitä

Bokvillanin 2. kerroksessa sijaitsevaan taiteilijoiden työhuoneeseen on perustettu Lohikäärmeiden kasvatushuone.

Arabian asukastalojen vuoden 2016 yhteisötaideprojektiksi valitsema Lohikäärmeiden kasvatushuone pohjautuu kirjailija Emilia Lehtisen kolmeen riimilliseen lohikäärmeitä käsittelevään teokseen, joissa kasvatukseen liittyviä pulmia ja riemuja on avattu lapsille ja aikuisille:

http://www.kirja.fi/kirjailija/emilia-lehtinen/

Lohikäärmeiden kasvatuksen ohessa Emilia Lehtinen työskentelee vuoden 2016 Bokvillanissa uusien teostensa parissa.

Emilian lisäksi Lohikäärmeiden kasvatushuoneen henkilökuntaan kuuluvat vuonna 2013 perustettu Helsingin sanataidekoulu ry ja Bokvillanissa vuonna 2015 toimintansa aloittanut 8-12-vuotiaiden sanataideryhmä.

Ensimmäiset siemenet on jo istutettu lohikäärmeiden kasvatusruukkuihin. Tule katsomaan, mitä niistä kasvoi! Emilia Lehtinen kertoo lohikäärmeiden kasvattamisesta ja esittää lohikäärmerunoja valtakunnallisella sanataideviikolla su 20.3 klo 14 Bokvillanin salissa ja Bokvillanin kevätjuhlapäivänä su 24.4 huoneessa annetaan henkilökohtaista kasvatusneuvontaa. Kevään kuluessa kasvatamme lohikäärmeitä myös Arabianrannan peruskoululaisten kanssa ja kutsumme helsinkiläiset kirjallisuuden, sanataiteen ja elokuvan toimijat lohikäärmeiden kasvattajien verkostoitumistapaamiseen.

Arabian Katufestivaalilla la 14.5 järjestämme lohikäärmeiden massaistutustapahtuman, johon pääsevät osallistumaan kaikki lohikäärmeiden kasvattamisesta kiinnostuneet.

Raportoimme lohikäärmeiden kasvatuksen onnistumisesta ja annamme vinkkejä omien lohikäärmeiden kasvatukseen Lohikäärmeiden kasvatushuoneen facebook-sivuilla.

Paloturvallisuudesta on huolehdittu ylimääräisin sammutusvälinein.

Kuva: Laura Valojärvi kirjasta Ohjeita lohikäärmeiden kasvattajille.